Hoppa till huvudinnehåll
16 jun 2022
Pressmeddelanden

Tommi Rytkönen ny försäljningschef på Ålandsbanken

Tommi rytkonen alandsbanken 3 2

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
16.6.2022

Tommi Rytkönen ny försäljningschef på Ålandsbanken

Tommi Rytkönen, med en lång karriär i ledande positioner inom fastighets- och finansbranschen, börjar som Ålandsbankens försäljningschef i Finland med ansvar för specialplaceringsfonder. Detta är en ny tjänst i banken.

Ålandsbanken är känd som en ansvarsfull placeringsbank och har ett rykte som pionjär inom specialplaceringsfonder. Ålandsbanken var först i Finland med att lansera en bostadsfond 2012 och några år senare en fastighetsfond. Färskast i skaran är Ålandsbankens specialplaceringsfond som investerar i vindkraft, vilken lanserades i slutet av 2020 och som väckte stort intresse på marknaden.

Med den globala ekonomin i uppror på grund av invasionskriget i Ryssland och den stigande inflationen har efterfrågan på specialplaceringsfonder för att diversifiera portföljerna ökat ytterligare.

- I takt med att Ålandsbankens portfölj av specialplaceringsfonder har vuxit, vill vi öka resurserna för att bättre kunna tillgodose detta behov. Tommi Rytkönens gedigna erfarenhet inom området skapar goda förutsättningar för tillväxt genom dessa fonder, säger Anne-Maria Salonius, direktör Ålandsbanken Finland.

Tommi Rytkönen börjar i sin nya roll den 1 augusti. Rytkönen blir medlem i affärsområdet Finlands ledningsgrupp och rapporterar till Salonius.

- Jag är mycket glad över möjligheten att få vara med i Ålandsbankens agila team av pionjärer. Dessutom är bankens banbrytande hållbarhetsarbete, särskilt för Östersjön, i linje med mina egna värderingar, säger Tommi Rytkönen.

Tilläggsinformation

Anne-Maria Salonius, direktör Ålandsbanken Finland

Tel. +358 40 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

  • Tommi Rytkönen ny försäljningschef på Ålandsbanken
    Pressmeddelanden
    16.06.2022
    Ladda ned pdf