Hoppa till huvudinnehåll
28 nov 2016
Pressmeddelanden

Ålandsbanken vald till Finlands bästa Private Banking aktör för andra året i rad

Pressmeddelande
28.11.2016

Ålandsbanken vald till Finlands bästa Private Banking aktör för andra året i rad

Utmärkt personlig service, ett brett serviceutbud och högklassig placeringsrådgivning gav Ålandsbanken första plats för andra året i rad i TNS Sifo Prosperas undersökning av Finlands Private Banking aktörer. Ålandsbanken förbättrade även sin position gällande digitala lösningar till andra bäst, jämfört med femte plats i förra årets undersökning.

Ålandsbanken har en lång historia inom Private Banking och i centrum står hög kvalitet, bredd och flexibilitet, vilket har skapat en grund för långvariga kundrelationer. Detta arbete ger resultat, vilket påvisas av att Ålandsbanken vann mätningen gällande servicevillighet och nåbarhet även i år.

Ålandsbanken fick höga poäng bland annat i kategorier som mäter personlig service, serviceutbud och placeringsrådgivning. I undersökningen framkom tydligt att Ålandsbankens kunder är nöjda med den personliga service de får.

– Våra kunder uppfattar vår personliga service som utmärkt, vilket talar sitt tydliga språk om hur människonära vår verksamhet är. Vi känner våra kunder väl, och det är vårt trumfkort då vi utvecklar våra tjänster, säger Nina Laakkonen, chef för Ålandsbankens Private Banking-enhet.

Ålandsbanken steg även till första plats i god rapportering, i att dela marknadsnyheter som är relevanta för kunders investeringar och i att kontinuerligt erbjuda råd i förmögenhetsförvaltning. Jämfört med förra årets undersökning steg Ålandsbanken från femte till andra plats i digitala lösningar.

– Vi har varit målmedvetna i utvecklandet av våra digitala tjänster, och det är glädjande att se att våra kunder uppskattar det. Vi vill vara föregångare i digitala banktjänster och vi erbjuder innovativ service, såsom möjligheten att på nätet följa med miljöbelastningen av sina uppköp, säger Anne-Maria Salonius, Ålandsbankens direktör för affärsområdet Finland.

I undersökningen deltog totalt 510 personer: 264 privatpersoner med en placerbar förmögenhet om minst 200 000 euro och 246 verkställande direktörer i företagardrivna företag med en likviditet om minst 500 000 euro.

För tilläggsinformation:

Ålandsbanken Abp

Nina Laakkonen, chef Private Banking
Tfn +358 (0)204 293 662

Anne-Maria Salonius, direktör för affärsområdet Finland
Tfn +358 (0)204 293 401

TNS Sifo Prospera

Emelie Alm, Senior Research Executive
Tfn +46 8 507 426 19

1919 grundades Ålandsbanken och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för människor och företag som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen har en balansomslutning om 4,7 miljarder euro och har ca 700 anställda fördelat på kontor på Åland, i Finland och Sverige.