Miten valitsen oikean rahaston?

Rahaston valinta ei ole aina helppoa. Rahastovalikoimamme sisältää osakerahastoja, korkorahastoja ja yhdistelmärahastoja. Kaikkia Ålandsbankenin rahastoja hallinnoidaan aktiivisesti, eli kokeneet salkunhoitajat hoitavat rahaston varoja Ålandsbankenin markkinanäkemyksen mukaisesti (ei indeksisuuntautuneesti) luotettavan sijoitusprosessin ja analyysin tuella. Seuraavassa kerromme lyhyesti rahastoista. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää eri vaihtoehdoista.

Osakerahastot

Osakerahastot sijoittavat varansa osakkeisiin. Historiallisesti tarkasteltuna osakemarkkinoille tehdyt sijoitukset ovat tarjonneet parhaan tuoton pitkällä aikavälillä. Osakekurssit voivat kuitenkin heilahdella voimakkaasti, mikä vaikuttaa sijoitusten lopputulokseen eri ajanjaksoilla. Osakerahastot ovat suositeltava valinta, jos säästät pitkällä aikavälillä esimerkiksi täydentääksesi tulevaa eläkettäsi tai säästääksesi lapsilisät siten, että varat ovat käytettävissä lapsen täytettyä 18 vuotta.

Yhdistelmärahastot

Ålandsbankenin Premium-varainhoitorahastot ovat yhdistelmärahastoja. Nämä kaksi rahastoamme sijoittavat sekä osakkeisiin että korkoa tuottaviin arvopapereihin eri riskitasoilla. Tämä tarkoittaa, että rahastojen osakesijoitusten enimmäisosuus voi vaihdella. Osake- ja korkosijoitusten välinen jakauma määräytyy Ålandsbankenin markkinanäkemyksen perusteella. Se voi vaihdella kaikissa rahastoissa 0 prosentista kunkin rahaston enimmäisrajaan (Premium 30: 50 % ja Premium 50: 70 %) sen mukaan, millaiseksi Ålandsbanken arvioi markkinatilanteen. Rahastojen strategia on saada tuottoa osakemarkkinoilta myönteisissä markkinatilanteissa ja säilyttää pääoma mahdollisimman hyvin heikoissa markkinatilanteissa. Varainhoitorahaston etu on, että osakesijoitusten painoa voi kasvattaa tai vähentää markkinatilanteen mukaan. Tämä voidaan tehdä verotukseen vaikuttamatta, mikä on sijoittajalle kätevää.

Korkorahastot

Korkorahastot sijoittavat varansa korkoa tuottaviin arvopapereihin. Tuotto on tavallisesti maltillisempaa kuin osakerahastoissa, mutta toisaalta korkorahastojen riskitaso on yleensä alhaisempi. Sijoituskohde ja obligaatioiden takaisinmaksuun jäljellä oleva aika vaikuttavat korkorahastojen tuottopotentiaaliin ja riskeihin.

Ålandsbankenin korkorahastot sijoittavat pääasiassa huolellisesti valittuihin yrityslainoihin, jotka ovat hyvin tuntemiemme yhtiöiden liikkeellelaskemia.

Me autamme mielellämme valitsemaan juuri sinulle ja sinun tilanteeseesi sopivat rahastot.

Tutustu Ålandsbankenin rahastovalikoimaan

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua