Siirry pääsisältöön

Niklas, Ryhmäpäällikkö/Kortit

Employer branding mariehamn kontor

Työskentelen korttiprosessien ryhmäpäällikkönä osastolla Liiketoiminnan tuki. Vapaa-ajallani hoidan taksipalvelua neljälle lapselleni, joita kuljetan harrastuksiin. Siinä välissä yritän ehtiä omien liikuntaharrastusten pariin, talvella retkiluistelun ja kesällä juoksun ja pyöräilyn.

Suurin osa pankkikorttien hallinnointiin liittyvistä tehtävistämme on ulkoistettu tytäryhtiöllemme Crosskeylle. Tästä syystä tiimini keskittyy enimmäkseen kehitystyöhön viranomaisten vaatimusten kohtaamiseksi, mutta myös asiakaskokemuksen parantamiseksi tai asiakasvastaavien työn helpottamiseksi. Ryhmäpäällikkönä minulla on tiimissämme henkilöstövastuu, ja teen myös töitä pankin korttituotteiden strategian ja kehitystyön parissa sekä tuen tiimin prosessivastaavia.

Kaikki työpäivät ovat erilaisia, mutta aloitamme useimmiten vartin aamupalaverilla, jossa käymme läpi työn alla olevien tehtävien tilannetta sekä uusia tehtäviä. Tiimillä on myös viikkopalaveri, jossa keskustelemme syvemmin muualta organisaatiosta tulleita kysymyksiä sekä muita ryhmää koskettavia asioita.

Seuraan alan tapahtumia eri foorumien kautta, hion kehitykseen liittyviä tilauksia, olen mukana osaston johtoryhmässä ja osallistun päivittäisasioiden hoitoon.

Peruskoulun jälkeen opiskelin kokiksi, ja aika pian sen jälkeen kouluttauduin tradenomiksi. Ehdin pyörittää omaa ravintolaa ennen kuin päädyin korttien pariin, kun vuonna 2011 hain töihin Ålandsbankenin tytäryhtiöön Crosskeylle tuoteasiantuntijaksi. Ennen kuin aloitin Ålandsbankenissa, ehdin työskennellä tuoteasiantuntijana sekä asiakasvastuullisena ja projektipäällikkönä toisessa yrityksessä.

Ålandsbankenissa esimiehenä toimiminen on mukavaa, vaikka rooli onkin minulle vielä hieman uusi. Oman tiimini ja itseni lisäksi pankissa ei ole toista tiimiä tai osastoa, jolla olisi erityisosaamista korteista. Tämä tarkoittaa, että yhdessä tiimini kanssa saamme aika pitkälti päättää korttituotteiden kehittämisestä, mikä on inspiroivaa.

Olin työskennellyt reilut 10 vuotta asiantuntijana korttijärjestelmien toimittajilla, kun ryhmäpäällikön tehtävä vapautui. Asiantuntijana olin ollut kehittämässä asiakkaiden toiveiden mukaisia ratkaisuja, ja pöydän toisella puolella istuminen oli houkutellut minua jo jonkin aikaa.

Viihdyn roolissani Ålandsbankenin korttituotteiden kehittäminen parissa. Esimieheni luottaa minuun ja saan tarvittaessa tukea, lisäksi minulla on erittäin mukava ja asiantunteva tiimi johdettavani.