Siirry pääsisältöön
09 syyskuuta 2016
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken aloittaa yhteistyön Skype-perustajan Niklas Zennströmin Race For The Balticin kanssa

Ålandsbanken aloittaa yhteistyön Skype-perustajan  Niklas Zennströmin Race For The Balticin kanssa


Yhteinen päämäärä Itämeren tilan parantamiseksi yhdistää tekijät. Ålandsbankenin Itämeriprojekti julkistaa uuden kategorian digitaalisille innovaatioille. Kategoriaa luotsataan yhdessä Zennström Philanthropiesin perustaman Race For The Balticin kanssa. Yhteistyöllä luodaan hyvät edellytykset Itämeren tilanteen parantamiseksi innovatiivisten ratkaisujen ja lisääntyvän sitoutumisen avulla. Itämeriprojekti rahoittaa tänä vuonna ideoita Itämeren pelastamiseksi jopa 400.000 eurolla.

Itämeren tilanne on kriittinen. Rehevöitymisen seurauksena osa merenpohjasta on jo tuhoutunut. Osapuolet uskovat, että Itämeren tulevaisuuden kannalta on oleellista, että yhteisen päämäärän eteen tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja että hyviä ideoita kehitetään.

–  Haluamme luoda Itämeriprojektin kautta uusia keinoja, joiden avulla voimme parantaa Itämeren tilaa rahoittamalla innovatiivisia ideoita ja mahdollistamalla alueen kestävän kehityksen. Yhdistämällä voimamme voimme saavuttaa laajemmat ja entistä tehokkaammat vaikutukset, toteaa Peter Wiklöf, Ålandsbankenin toimitusjohtaja.

– Innovatiivinen ajattelu on juuri se mitä Itämeri kaipaa ja samalla meidän on osattava hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet. Uusi kategoria luo alustan juuri näille, kertoo Niklas Zennström.

Ålandsbanken rahoittaa lisäksi Race For The Balticin käynnistämää Baltic Sea City Accelerator -ohjelmaa, jonka tavoitteena on saada Itämeren ympärillä sijaitsevat kaupungit yhdessä parantamaan vedenlaatua ja luomaan alueelle kestävää kehitystä.

– Itämeren alue on vauras ja hyvin koulutettu. Alueella on kaikki edellytykset nousta ekologisen kestävyyden ja vedenlaadun käsittelyn esikuvaksi, mutta se onnistuu vain yhdistämällä voimia, kertoo Niklas Zennström.

– Hyvien ideoiden tunnistamiseen ja kehittämiseen tarvitaan kokemusta ja omistautuneisuutta. Juuri niiden ominaisuuksien ansiosta on Ålandsbanken erinomainen yhteistyökumppani, hän jatkaa.

Lisätietoja antaa:

Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, Puh +358 40 733 1106,
anne-maria.salonius@alandsbanken.fi   

Barbara Jacksson, johtaja, Race for the Baltic, Puh + 46 73 850 3358
barbara@raceforthebaltic.com

Ålandsbanken Abp
Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919, ja se on ollut listattuna Helsingin pörssissä vuodesta 1942 asti.  Ålandsbanken luo arvoa henkilökohtaista palvelua arvostaville yksityis- ja yritysasiakkaille tarjoamalla suuren pankin palvelutarjonnan sekä pienen pankin huolenpidon ja terveen järjenkäytön. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 700 henkilöä Ahvenanmaan, Manner-Suomen ja Ruotsin konttoreissa. Ålandsbanken-konsernin taseen loppusumma on 4,7 miljardia euroa. www.alandsbanken.fi    

Itämeriprojekti
Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä olemme tukeneet niin pienten kuin suurtenkin organisaatioiden tärkeää työtä 1.300.000 eurolla. Luontotilimme ovat olleet tärkeässä osassa ympäristötyön mahdollistamisessa. Vuosittain pankki on lahjoittanut luonnonsuojeluun omista varoistaan summan, joka vastaa jopa 0,2 % Luontotileillä olevista talletuksista. Itämeriprojekti toimii terveemmän meren puolesta rahoittamalla hyviä ideoita ja lisäämällä tietoutta Itämeren tilasta. http://www.balticseaproject.org/fi

Race For the Baltic
Race For The Baltic is an initiative of Zennström Philanthropies and works to convene leaders made up of forward-thinking politicians, industry professionals, NGOs and local governments who are determined to reverse the negative trends and restore the Baltic Sea environment, so as to ensure the long term economic viability of the region. http://www.zennstrom.org/race-for-the-baltic/


  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    09.09.2016
    Lataa pdf