Siirry pääsisältöön
08 heinäkuuta 2015
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken haastaa SuomiAreenassa toimiin Itämeren pelastamiseksi

Porissa SuomiAreenassa Ålandsbanken haastaa kaikki mukaan kantamaan vastuuta Itämeren pelastamisesta.

Puuvillan puistossa torstaina 16.7. klo 15.45–17.00 järjestettävässä tilaisuudessa yritysten, järjestöjen ja julkisyhteisöjen edustajat keskustelevat, mitä Itämeren hyväksi voidaan ylipäätään tehdä ja mitä kukin osallistujista aikoo tehdä itse.

Puhetta johtamassa on kaksi purjehtijaa: olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ja maailmanympäripurjehtija Eero Lehtinen.

Keskustelussa mukana ovat Navidomin toimitusjohtaja Paavo Kojonen, Helsingin Sataman toimitusjohtaja Kimmo Mäki, Trafin osastopäällikkö Sanna Sonninen, Metsähallituksen toimitusjohtaja Esa Härmälä, MTK:n projektikoordinaattori Airi Kulmala, John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen, SITRAn johtaja Mari Pantsar-Kallio, Metsä Groupin Äänekosken biotehdasprojektin johtaja Niklas von Weymarn sekä Ålandsbankenin liiketoimintajohtaja Anne-Maria Salonius.

Tilaisuudessa Ålandsbanken haluaa muistuttaa kaikkia, että jokainen voi kantaa oman kortensa kekoon Itämeren tilanteen parantamiseksi. Yhteistyökumppanina Lahja Itämerelle ry.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista merialueista. Tiheän asutuksen ympäröimä meri on yhteydessä valtameriin vain kapeiden salmien kautta, minkä takia päästöt jäävät mereen pitkäksi aikaa. Kaikki lajit elävät Itämeren murtovedessä sietokykynsä äärirajoilla.

Ålandsbanken on jo vuodesta 1997 antanut asiakkailleen mahdollisuuden tukea kestävää kehitystä säästämällä. Pankki lahjoittaa joka vuosi ympäristöhankkeisiin summan, jonka suuruus on 0,2 % kaikista Luontotileillä olevista talletuksista. Vuodesta 1998 lähtien näitä varoja on lahjoitettu yli 1 200 000 euroa.

Nyt Luontotilivaroja ohjataan entistä selvemmin hankkeisiin, jotka tähtäävät Itämeren tilan parantamiseen. Tätä varten on perustettu erikseen Itämeri-projekti. Tällä hetkellä 330 000 euroa on jaettavana erilaisiin hankkeisiin. Varoja voi hakea syyskuun loppuun asti osoitteessa http://www.balticproject.org/.

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius, liiketoimintajohtaja Suomi
Puh. 040 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    08.07.2015
    Lataa pdf