Siirry pääsisältöön
24 marraskuuta 2015
Lehdistötiedotteet

Lähes 100 hyvää ideaa Ålandsbankenin Itämeriprojektiin

Ålandsbankenin Itämeri-projekti keräsi lähes sata hakemusta, joiden joukosta tuomaristo on karsinut 12 hanketta jatkoon. Omaa suosikkiaan voi käydä äänestämässä 2.12.2015 asti osoitteessa www.balticproject.org. Eniten ääniä saaneista hankkeista tuomaristo valitsee lopullisen voittajan. Hankkeille on luvassa yhteensä jopa 330 000 euroa rahoitusta ja asiantuntijatukea.
Itämeri on yksi maailman saastuneimmista merialueista. Tiheän asutuksen ympäröimä meri on yhteydessä valtameriin vain kapeiden salmien kautta, minkä takia päästöt jäävät mereen pitkäksi aikaa. Useat lajit elävät Itämeren murtovedessä sietokykynsä äärirajoilla. Muutoksen aikaansaaminen vaatii työtä, kaukonäköisyyttä ja uusia ratkaisuja.
Itämeri-projektin avulla Ålandsbanken haluaa kannustaa entistä useampia järjestöjä kehittämään hyviä ideoita ympäristön suojelemiseksi, mutta haluamme myös saada lisää yrityksiä kantamaan kortensa kekoon Itämeren hyväksi. Itämeri-projektin idea on sekä parantaa Itämeren tilaa että kehittää yhteistyötä muiden tahojen kanssa, jotta tämä toteutuisi. Ålandsbanken on vuodesta 1998 lähtien lahjoittanut yli 1 200 000 euroa erilaisiin ympäristöhankkeisiin.
Projektia käsittelevä video löytyy osoitteesta: www.balticproject.org/fi/infoa-projektista

Lisätietoja:
Anne-Maria Salonius, liiketoimintajohtaja Suomi

Puh. +358 40 733 1106


  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    24.11.2015
    Lataa pdf