Siirry pääsisältöön

Ålandsbanken Varainhoito

Rahastojen ja sijoitustuotteiden hoito

Rahastonhoidolliset toimintamallimme perustuvat luotettaviin ja käytännönläheisiin prosesseihin ja metodeihin – ja tietysti terveeseen järkeen. Toimintamme pohjautuu käsitykseemme ajankohtaisesta globaalista ja alueellisesta suhdannekehityksestä, minkä puitteissa arvioimme, mitkä toimialat ja yksittäiset sijoituskohteet (osakkeet tai velkakirjat) tulevat mahdollisesti antamaan keskimääräistä paremman tuoton. Sijoitamme laatuun, jota määriteltäessä otamme huomioon kohteen kestävyyspotentiaalin, stabiliteetin, läpinäkyvyyden ja sen arvostuksen maltillisuuden. Vältämme sijoitushetkellä heikkoja kohteita, joiden arvioitu tuotto saattaa rakentua esimerkiksi tulevaisuudessa mahdollisesti saavutettavan kannattavuuden varaan.

Ålandsbankenissa varainhoito on tiimityötä. Keskustelemme avoimesti tiedoistamme, huomioistamme ja mielipiteistämme, sillä uskomme että dynaaminen työympäristö luo perustan dynaamiselle varainhoidolle. Tiimimme työskentelee sekä Tukholmassa ja Helsingissä.

Julkaisemme kuukausittain Markkinakatsauksen, jossa käymme läpi näkemyksiämme talouden kehityksestä ja riskien painotuksesta sekä siitä, miten varallisuutta kannattaisi mielestämme allokoida eri varallisuuslajien välillä. Tavoitteemme on ylläpitää läpinäkyvyyttä asiakassuhteissamme, eikä Markkinakatsaus siksi ole mikään pöytälaatikkotuote, vaan pyrkii antamaan selkeän ja kokonaisvaltaisen kuvan salkkujemme asemoinnista.