Siirry pääsisältöön

Sääntely

Sääntely on viime vuosien aikana selvästi lisääntynyt alallamme. Meille tämä toimii tervetulleena apuna kestävyysriskien ja kestävän kehityksen vaikutusten arvioimisessa. Sääntely auttaa meitä myös jäsentämään jatkuvaa ja tärkeää työtä entistä selkeämmin. Kolme tärkeintä sääntelykehystä, jotka vaikuttavat toimintaamme ja raportointiimme, ovat kestävyysraportointidirektiivi (CSRD), taksonomia-asetus ja kestävän rahoituksen tiedonantovelvoiteasetus (SFDR).

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) on laaja EU-direktiivi, joka säätelee yritysten kestävyysraportointia ja lisää läpinäkyvyyttä koskien kestävyyttä yritysten vuosikertomuksissa. Raportoinnin tarkoituksena on antaa sidosryhmille tietoa osoittamalla sekä yrityksen vaikutukset kestävyyteen liittyviin aiheisiin että antamalla sidosryhmille tietoa siitä, miten kestävyyteen liittyvät aiheet vaikuttavat yrityksen kehitykseen ja tulevaan toimintaan. Yksityiskohdat on määritelty raportointistandardissa European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Tähän sisältyy vaikutusanalyysi ja taloudellinen riskianalyysi – niin sanottu kaksoisolennaisuusanalyysi.

EU:n taksonomia-asetuksen avulla voidaan luokitella, mitkä taloudelliset toiminnot ovat ympäristön kannalta kestäviä. Luokituksen tarkoituksena on auttaa sijoittajia tunnistamaan ja vertailemaan ympäristön kannalta kestäviä sijoituksia. Taksonomia tuli osittain voimaan tammikuussa 2022 ja se koostuu tällä hetkellä kuudesta ympäristötavoitteesta. Tilikaudelta 2023 raportoimme ensimmäistä kertaa altistumisemme kahdelle ensimmäiselle tavoitteelle; ilmastonmuutoksen hillintä ja ilmastonmuutokseen sopeutuminen.

Kestävyyteen liittyvä tiedonantoasetus (SFDR) tuli voimaan maaliskuussa 2021. Tämän EU-asetuksen tarkoituksena on luoda standardi sille, miten rahoitusala esittää ja seuraa sijoitustuotteidensa kestävyyteen liittyviä tietoja. Vuoden 2023 aikana laadimme jälkikäteen annettavat raportit kaikista sijoitustuotteistamme ja julkaisimme konsernin PAI-ilmoituksen (Principle Adverse Impact), josta ilmenee, miten otamme huomioon pääasialliset haitalliset vaikutukset kestävyystekijöihin sijoituspäätöksissämme.