Siirry pääsisältöön
25 syyskuuta 2023
Ålandsbanken Blogi

Ålandsbanken Asuntorahasto Erikoissijoitusrahasto siirtää lunastusten maksuajankohtaa

Bostadslan se fi

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy on päättänyt osittain siirtää Ålandsbanken Asuntorahasto Erikoissijoitusrahaston kolmannen vuosineljänneksen lunastuspäivään tehtyjen lunastustoimeksiantojen toteuttamisajankohtaa. Lunastusten maksu siirtyy lokakuulta rahaston sääntöjen mukaiseen lunastuspäivään, joka on lähinnä sitä ajankohtaa, kun rahastolla on riittävästi käteisvaroja kyseisten lunastustoimeksiantojen toteuttamista varten.

Tämänhetkisessä markkinatilanteessa lunastusten maksaminen kestää tavanomaista pidempään. Lunastusten siirtäminen on rahaston sääntöjen mukainen likviditeetinhallintakeino ja sen voidaan katsoa olevan paras vaihtoehto rahaston osuudenomistajien edun kannalta tässä markkinaympäristössä. Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy uskoo vakaasti rahaston toimintakykyyn jatkossakin.

Asuntorahaston rahasto-osuudenomistajilta ei vaadita mitään toimenpiteitä tämän johdosta. Vuoden kolmannen vuosineljänneksen päätyttyä Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy tiedottaa lunastuspyyntöjen tarkemmista maksuista tai siirroista.

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy vastaa mahdollisiin kysymyksiin puhelimitse: 0204 29 088.