Siirry pääsisältöön
23 huhtikuuta 2020
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Euro Bond pohjoismaiden paras korkorahasto seitsemättä vuotta peräkkäin

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
23.4.2020 klo 10.15

Ålandsbanken Euro Bond pohjoismaiden paras korkorahasto seitsemättä vuotta peräkkäin

Ålandsbanken Euro Bond -rahasto valittiin jo seitsemättä kertaa pohjoismaiden parhaaksi korkorahastoksi vertailuryhmässään. Refinitiv Lipper Fund Awards -palkinnot ovat arvostettuja rahastoalalla. Palkinnot myönnetään rahastoille, jotka pystyvät jatkuvasti ylittämään vertailuryhmänsä riskikorjatun tuoton 3, 5 ja 10 vuoden tarkastelujaksoilla.

Valintakriteerit ovat objektiiviset ja kaikille ryhmän rahastoille samat sekä perustuvat yksiselitteisiin ja tiukasti kvantitatiivisiin kriteereihin. Refinitiv Lipper kuvaa analyysinsä seuraavasti:

”Käyttämämme metodologia ja menetelmät palkinnon perusteeksi ovat pohjana kaikelle analyysillemme. Tämä yhdistettynä perusteelliseen ja syvään rahastotietojen hankintaan johtaa ainutlaatuiseen vertailu- ja arvostuskäsitykseen vertailtavista rahastoista sekä varmistaa että palkinto myös heijastaa pysyvyyttä.”

Ålandsbanken Euro Bondin osalta pysyvyyttä osoittaa mm. se, että palkinnot rahastolle ovat tulleet kaikissa Refinitiv Lipperin käyttämissä tarkastelujaksoissa (3, 5 ja 10 vuotta tuottohistoriaa aina kussakin tarkastelupisteessä).

Ålandsbanken Euro Bond on aktiivisesti hoidettu korkorahasto, joka sijoittaa valikoituihin pääosin ”investment grade”- luokiteltuihin korkoinstrumentteihin vallitsevat markkinaolosuhteet tarkkaan huomioon ottaen. Rahaston sijoitukset ja aktiiviriski poikkeavat näin ajoittain huomattavasti vertailuindeksistä.

– Menestyksen taustatekijöitä ovat varovainen sijoitustyyli, jolla tavoitellaan mahdollisimman tasaista pitkäaikaista tuottoa, sekä vakavaraisten pohjoismaisten yrityslainojen suosiminen rahastossa, kertoo rahastonhoitaja Jarkko Toivonen, Ålandsbanken Rahastoyhtiöstä.

Menestystä myös Morningstarissa

Myös rahastotietoja ja rahastoja omissa luokissaan keskenään vertaileva Morningstar-analyysiyhtiö on antanut Ålandsbanken Euro Bond -rahastolle täydet ja parhaat viisi tähteä kaikissa käyttämissään tarkastelujaksoissa, joka on osoituksena rahaston menestyksestä suhteessa verrokkiryhmäänsä ja vertailuindeksiinsä.

Lisää tietoa antavat:

Jarkko Toivonen, rahastonhoitaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh: 0204 293 723
Jyri Suonpää, ryhmäpäällikkö korkorahastot, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh: 0204 293 714

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    23.04.2020
    Lataa pdf