Siirry pääsisältöön
21 huhtikuuta 2021
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Euro Bond palkitaan pohjoismaiden parhaana korkorahastona jo kahdeksatta vuotta peräkkäin

Berg hav ostersjon alger klippor

Ålandsbanken Euro Bond palkitaan pohjoismaiden parhaana korkorahastona jo kahdeksatta vuotta peräkkäin

Ålandsbanken Euro Bond -rahasto valittiin jo kahdeksatta kertaa pohjoismaiden parhaaksi korkorahastoksi vertailuryhmässään. Refinitiv Lipper Fund Awards -palkinnot ovat arvostettuja rahastoalalla.

Palkinnot myönnetään rahastoille, jotka pystyvät jatkuvasti ylittämään vertailuryhmänsä riskikorjatun tuoton 3, 5 ja 10 vuoden tarkastelujaksoilla. Rahasto palkitaan tänä vuonna saavutuksestaan 5 vuoden ajanjaksolla.

Ålandsbanken Euro Bond on aktiivisesti hoidettu korkorahasto, joka sijoittaa valikoituihin, pääosin ”investment grade”- luokiteltuihin korkoinstrumentteihin vallitsevat markkinaolosuhteet tarkkaan huomioon ottaen. Rahaston sijoitukset ja aktiiviriski poikkeavat näin ajoittain huomattavasti vertailuindeksistä.

– Pitkäaikaisen menestyksen taustatekijöitä ovat muun muassa varovainen sijoitustyyli, jolla tavoitellaan mahdollisimman tasaista pitkäaikaista tuottoa, sekä pohjoismaisten yrityslainojen suosiminen rahaston sijoituskohteina, kertoo rahastonhoitaja Jarkko Toivonen Ålandsbanken Rahastoyhtiöstä.

Menestystä myös Morningstarissa

Myös rahastotietoja ja rahastoja omissa luokissaan keskenään vertaileva Morningstar-analyysiyhtiö on antanut Ålandsbanken Euro Bond -rahastolle täydet ja parhaat viisi tähteä kaikissa käyttämissään tarkastelujaksoissa. Tämä on osoitus rahaston menestyksestä suhteessa verrokkiryhmäänsä ja vertailuindeksiinsä.

Lisää tietoa antavat:

Jarkko Toivonen, rahastonhoitaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh: 0204 293 723
Jyri Suonpää, korkojohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh: 0204 293 714

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    21.04.2021
    Lataa pdf