Siirry pääsisältöön
20 syyskuuta 2019
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners ja Borgo perustavat yhdessä kiinnitysluottoyhtiön

Ålandsbanken Abp Lehdistötiedote 20.9.2019 kl. 9.01

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners ja Borgo perustavat yhdessä kiinnitysluottoyhtiön

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners ja Borgo ovat solmineet sopimuksen yhteisen kiinnitysluottoyhtiön perustamisesta Ruotsin markkinoille.

- Uuden kiinnitysluottoyhtiön perustaminen yhdessä vahvojen ja vakiintuneen aseman saaneiden yhteistyökumppaneiden, ICA Bankenin, Söderberg & Partnersin ja Ikano Bankin, kanssa varmistaa pitkäjänteisyyden ja vakauden sekä antaa hyvät edellytykset asuntolainojen tarjoamiseen hyvillä ehdoilla. Tästä hyötyvät sekä me että yhteistyökumppanimme, mutta tietenkin viime kädessä myös ruotsalaiset asuntolaina-asiakkaat, sanoo Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf.

Ålandsbanken ja sen tytäryhtiö Crosskey tarjoavat uudelle kiinnitysluottoyhtiölle alustaratkaisut ja lisäksi ne tuovat projektiin osaamisensa asuntolainakäsittelystä.

- Perustamalla uuden kiinnitysluottoyhtiön voimme kilpailla asuntolainamarkkinoilla aivan uudella tavalla ja kehittää toimintaamme entisestään. Yhtiön perustamisesta yhdessä näin vakaiden ja vahvojen yhteistyökumppaneiden kanssa koituu lukuisia etuja, joista viime kädessä hyötyvät asiakkaamme. ICA Banken tarjoaa fiksun ja yksinkertaisen kokonaisratkaisun päivittäistalouteen ja siihen sisältyy luonnollisesti kilpailukykyinen asuntolainatarjous, sanoo ICA Bankenin toimitusjohtaja Marie Halling.

Uusi kiinnitysluottoyhtiö tulee hakemaan toimilupaa samojen säännösten mukaan kuin muut Ruotsin markkinoilla toimivat kiinnitysluottoyhtiöt. Varainhankinta tapahtuu muun muassa käyttäen katettuja joukkolainoja, joten saamme käyttöömme hyväksi koetun ja likvidin rahoituslähteen, mikä mahdollistaa kilpailukykyisten asuntolainojen tarjoamisen Ruotsin markkinoilla. 

- Katsomme asuntolainojen tarjoamisen reiluilla ehdoilla olevan luonnollinen osa Ikano Bankin palveluvalikoimaa. Saamme nyt mahdollisuuden vaikuttaa asuntolainavalikoimamme muotoutumiseen, mikä hyödyttää asiakkaitamme ja vahvistaa palveluvalikoimaamme entisestään. Sen vuoksi olemme iloisia, että yhdessä Ålandsbankenin, ICA Bankenin, Söderberg & Partnersin ja Borgon kanssa voimme nyt perustaa uuden vahvan asuntolainoittajan Ruotsin markkinoille, sanoo Ikano Bankin Ruotsin johtaja Patrik Hankers.

Uusi kiinnitysluottoyhtiö tarjoaa pitkällä aikavälillä ruotsalaisille kuluttajille täydellisen asuntolainatuotealustan keskittyen erityisesti pitkäjänteisyyteen, turvallisuuteen ja laatuun, visionaan mahdollisuus voida vaikuttaa markkinoiden muutokseen.    

- Tässä yhteistyössä on mukana kaikkineen viisi yhtiötä, joilla on osin erilainen tausta ja toiminta, mutta joiden yrittäjämäisenä motivaationa on halu tehdä hyvät asiat entistäkin paremmin. Olen vakuuttunut, että käyttämällä hyväksi kaikkien meidän kokemustamme yhdistettynä yhteiseen visioomme voimme tuoda houkuttelevan vaihtoehdon Ruotsin markkinoille, sanoo Söderberg & Partnersin toimitusjohtaja ja konserninjohtaja Gustaf Rentzhog.

Viides yhteistyökumppani on asuntoluottolaitos Borgo. Uuden asuntolaina-alustan luomisen yhteydessä muut yhteistyön osapuolet hankkivat Borgon osake-enemmistön. Borgon johto on operatiivisessa vastuussa koordinoinnista ja uuden kiinnitysluottoyhtiön perustamisesta.

- Tämä on fantastisen mukavaa sekä tunnustus ja luottamuksenosoitus meille Borgossa saada liiketoimen myötä olla osallisena tässä projektissa ja olla mukana rakentamassa uutta asuntolaina-alustaa tämän vahvoista omistajista koostuvan ainutlaatuisen ryhmän kanssa. Heidän tukensa ja resurssiensa avulla, asuntolainarahastollamme täydennettynä, on olemassa hyvät edellytykset laaja-alaisen, nykyaikaisen ja innovatiivisen asuntolaina-alustan luomiseen markkinoille. Tämä on aina ollut osa visiotamme, ja siitä tulevat hyötymään sekä kuluttajat että sijoittajat, sanoo Borgon toimitusjohtaja Gustav Berggren.

Uuden yhtiön perustaminen ja Borgon kanssa tehtävä liiketoimi ovat ehdolliset ja edellyttävät Ruotsin finanssivalvonnan lupaprosesseja, minkä jälkeen uudesta yhtiöstä voidaan antaa lisätietoja. 

Lisätietoja antavat:

Ålandsbanken
Peter Wiklöf
Toimitusjohtaja ja konsernijohtaja, Ålandsbanken Abp Sähköposti: peter.wiklof@alandsbanken.fi 
Puh. +358 40 512 7505                                                                                                                 

ICA Banken
ICAs presstjänst Sähköposti: 
press@ica.se
Puh. +46 10 - 422 52 52

Ikano Bank
Katarina Erichs
Emilson Head of Communications
Sähköposti: Katarina.ErichsEmilson@ikano.se
Puh. +46 10 - 330 00 03

Söderberg & Partners
Rasmus Löwenmo Buckhöj, 
Tiedotuspäällikkö Söderberg & Partners  Sähköposti: rasmus.lowenmoBuckhoj@soderbergpartners.se
Puh. +46 761 49 50 05

Borgo
Gustav Berggren
Toimitusjohtaja Borgo
Sähköposti: gustav.berggren@borgogroup.se
Puh. +46 707 61 80 18  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    20.09.2019
    Lataa pdf