Siirry pääsisältöön
03 helmikuuta 2022
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken ja Helen ostavat Kalistannevan tuulipuiston

Vindkraftsfond skog

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
3.2.2022

Ålandsbanken ja Helen ostavat Kalistannevan tuulipuiston

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto ja Helen Oy ovat ostaneet Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Kalistannevan tuulipuiston ranskalaiselta Valorem-konsernilta.

Tuulipuiston kokonaiskapasiteetti tulee olemaan 165 MW ja se tulee tuottamaan 60 000 kotitalouden sähkönkulutusta vastaavan määrän sähköä vuosittain. Tuulipuistoon tulee 30 tuuliturbiinia.

”Ålandsbanken Tuulivoima on Suomen ensimmäinen tuulivoimaan sijoittava erikoissijoitusrahasto ja Kalistanneva on rahaston toinen sijoituskohde. Suuren kokoluokan tuulivoimapuistoon sijoittaminen yhdessä Helenin kanssa luo sijoittajillemme erinomaisen mahdollisuuden hyötyä kasvavan suomalaisen tuulivoimamarkkinan tuomista eduista”, kertoo Ålandsbanken Rahastoyhtiön sijoitusjohtaja Juha Känkänen.

”Kalistannevan tuulipuiston hankkiminen yhdessä kumppanimme Ålandsbanken Tuulivoima Erityissijoitusrahaston kanssa on Helenille merkittävä askel matkallamme kohti hiilineutraaliutta ja jatkoa tuulivoimatuotannon edistämisstrategialle. Kalistannevan aloitettua toimintansa vuosittainen tuulivoimatuotanto ylittää 1,5 TWh”, kertoo Helenin strategia- ja yritysjärjestelyistä vastaava johtaja Antti Sallila.

Kalistannevan tuulipuisto on täysin luvitettu ja osa laajempaa Viiatti-hanketta, jonka toisen tuulipuiston Matkussaaren omistajuus ja hallinnointi säilyy Valoremilla.

”Valoremilla on Suomessa luvitettuja hankkeita jo 385 MW edestä ja keskustelussa olevia hankkeita yli 500 MW edestä. Olemme kehittäneet tuulivoimahankkeita Suomessa vuodesta 2014, ja näemme merkittäviä mahdollisuuksia kasvulle ja maantieteelliselle hajautukselle. Vahvan ja kasvavan Helsingissä sijaitsevan tiimin voimin aiomme edelleen vahvistaa asemaamme Suomessa”, kertoo Valoremin kansainvälisen kehityksen johtaja Nicolas Berard.

Lisätietoa:

Juha Känkänen, Sijoitusjohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh. 040 348 5340, juha.kankanen@alandsbanken.fi

Vilma Wiitakorpi Björkman, Viestintäjohtaja, Helen Oy, puh. 050 3080879, vilma.wiitakorpi-bjorkman@helen.fi

Camille Girard, Communication Manager VALOREM, puh. +33 (0)646307185, camille.girard@valorem-energie.com

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy hallinnoi Ålandsbankenin sijoitusrahastoja. Sijoitustarjonta on räätälöity Ålandsbankenin asiakkaiden sijoitustarpeisiin. Rahastoyhtiö perustettiin vuonna 1998 ja yhtiö on Ålandsbanken Abp:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Tavallisten sijoitusrahastojen (UCITS) lisäksi yhtiöllä on oikeus hallinnoida vaihtoehtorahastoja (AIF). www.alandsbanken.fi

Helen Oy

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 600 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta. www.helen.fi

VALOREM-konserni

VALOREM-konserni on riippumaton ranskalainen toimija vihreän energian alalla. VALOREM hallitsee uusiutuvan energian koko elinkaaren hankekehityksestä aina tuotantoon ja ylläpitoon, mukaan lukien projektinjohto, rakentaminen ja auditoinnit. Ranskassa VALOREM on tuulienergian edelläkävijä ja yhtiöllä on kansainvälisesti yli 360 työntekijää toiminta-alueenaan Ranskan ohella myös Ranskan Antillit, Kolumbia, Suomi ja Kreikka. Konserni hallinnoi ja valvoo yli 550 MW:n tuotantoa ja sillä on hankekehityksessä yli 5,5 GW:n portfolio.

VALOREM on sertifioitu, ISO 9001 - laatu, ISO 14001 - ympäristö ja ISO 45001 - työterveys ja -turvallisuus.

www.valorem-energie.com

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    03.02.2022
    Lataa pdf