Siirry pääsisältöön
22 joulukuuta 2021
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken ja Myrsky yhteistyöhön kotimaisen tuulivoiman kehittämiseksi

Vindkraft fond skog land investering

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
22.12.2021 klo 15:00

Ålandsbanken ja Myrsky yhteistyöhön kotimaisen tuulivoiman kehittämiseksi

Suomen tuulivoimakapasiteetin lisäämiseen tullaan investoimaan useita miljardeja euroja 2020-luvulla. Puhtaasti kotimaiseen omistukseen perustuvia kokonaisvaltaisia toimijoita on kuitenkin Suomen tuulivoimamarkkinoilla vähän. Suomalainen energiayhtiö Myrsky Energia Oy ja Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto ovat 22.12.2021 solmineet tuulivoimahankkeita koskevan yhteistyösopimuksen.

Yhteistyön tarkoitus on nostaa kotimaisuusastetta tuulivoimamarkkinoilla merkittävästi. Yhteistyössä hyödynnetään molempien osapuolien vahvuusalueita. Sekä Myrsky että Ålandsbankenin rahasto jäävät kehitetyissä tuulivoimahankkeissa omistajiksi ja sähköntuottajiksi, mikä osaltaan tukee hankekehitystyön pitkäjänteisyyttä. Tämän lisäksi Myrsky vastaa yhteistyössä kokonaisvaltaisesti uusien hankkeiden kehitystyöstä, rakennuttamisesta ja valmiiden puistojen operoinnista. Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto on hankkeissa sijoittajana, ja rahaston avulla moni suomalainen voi päästä osalliseksi yhteisten hankkeiden pitkän aikavälin tuottoihin. Rahastoa hallinnoivan tiimin osaamista hyödynnetään myös optimoitaessa erilaisia rahoitusmalleja sekä projekti- ja sähkönmyyntisopimuksia.

”Yhteistyö Ålandsbankenin kanssa pohjautuu juuri uusiutuvan sähkön tuottamiseen suomalaisen yhteiskunnan energiamurroksen edistämiseksi. Toimintamme perusta on kasvaa pitkäjänteisesti merkittäväksi uusiutuvan energian tuottajaksi ja energia-alan toimijaksi”, Myrskyn perustaja ja toimitusjohtaja Tuomas Candelin-Palmqvist kuvaa yhtiön toimintaa.

”Myös Ålandsbankenilla pitkäjänteisyys on toiminnan ytimessä. Tuulivoimarahastomme ideana on mahdollistaa koko tuulivoimahankkeen elinkaaren aikana tuottaman lisäarvon jakaminen paikallisesti ja koko yhteiskunnalle. Myrskyn perustajien ja työtekijöiden uraauurtava kokemus tuulivoiman kehittämisestä Suomessa vakuutti meidät ja yhteinen sävel heidän kanssaan syntyi nopeasti”, sanoo Ålandsbankenin tuulivoimarahaston sijoitusjohtaja Juha Känkänen.

Lisätietoja antavat:

Juha Känkänen, Sijoitusjohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh. 040 348 5340, juha.kankanen@alandsbanken.fi

Tuomas Candelin-Palmqvist, Toimitusjohtaja, Myrsky Energia Oy, puh. 050 348 1982, tuomas@myrsky.fi

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    22.12.2021
    Lataa pdf