Siirry pääsisältöön
13 joulukuuta 2021
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken muuttaa työeläkeyhtiö Varman ensimmäiseen pääkonttorirakennukseen Bulevardilla

BULEVARDI 7 Facade Night 07 300dpi 003

Ålandsbanken muuttaa työeläkeyhtiö Varman ensimmäiseen pääkonttorirakennukseen Bulevardilla

Työeläkeyhtiö Varma solmi marraskuussa vuokrasopimuksen Ålandsbankenin kanssa yli 2000 neliömetrin toimistotiloista Bulevardi 7 -kiinteistössä Helsingin ydinkeskustassa. Parhaillaan peruskorjattavassa, vuonna 1939 valmistuneessa kiinteistössä on toiminut aiemmin Varman ensimmäinen pääkonttori.

Täysin modernisoituun Varman omistamaan kiinteistöön Bulevardi 7 osoitteessa tulee Ålandsbankenin konttori asiakaspalvelutoimintoineen. Muutto uusiin toimitiloihin koskee kesällä 2022 noin 100 asiakasrajapinnassa ja tukitoiminnoissa työskentelevää Ålandsbankenin työntekijää.

- Ålandsbankenin vahva kasvu jatkuu ja uudet, ajanmukaiset tilat mahdollistavat meille liiketoimintamme ja henkilöstömäärän kasvattamisen. Henkilökohtaiset pankkisuhteet ovat toimintamme ydin, ja uudet tilat tukevat asiakaskohtaamisia entistäkin paremmin. Uskomme, että myös tiimityöskentelymahdollisuudet kasvavat ja yhteisöllisyys korostuu uusissa tiloissa, sanoo Anne-Maria Salonius, Ålandsbanken Suomen johtaja.

- On erittäin hienoa saada Ålandsbanken vuokralaiseksemme upeaan Bulevardi 7:n kiinteistöön. Kiinteistössä on parhaillaan käynnissä laaja peruskorjaus, jossa säilytetään rakennuksen arvokas funkkistyyli. Tiloihin valmistuu kesällä 2022 noin 5800 neliötä laadukasta toimistotilaa sekä kahvila ja ravintola, sanoo asset manager Tarja Koskela Varmasta.

Vuonna 1939 valmistuneessa Oiva Kallion suunnittelemassa Bulevardi 7- kiinteistössä sekä sen viereisessä Annankatu 18 -kiinteistössä toimi aiemmin mm. Varman edeltäjäyhtiön Eläke-Varman ensimmäinen pääkonttori. Vuonna 2008 kiinteistöön tuli vuokralaiseksi mm. Euroopan kemikaalivirasto ECHA, kun Varman pääkonttori muutti Helsingin Salmisaareen.

Vastuullisuus näkyy valituissa rakennusmateriaaleissa sekä energiamuodoissa

Vastuullisena kiinteistönomistajana Varma huolehtii kiinteistöjensä energiatehokkuudesta ja on sitoutunut siirtymään päästöttömään sähköön vuoteen 2025 mennessä ja lämpöön vuoteen 2030 mennessä.

- Bulevardin peruskorjausurakassa on huomioitu Varman vastuullisuus- ja kiertotalousperiaatteet. Kiinteistössä käytetään tuulisertifioitua sähköä ja kiertolämpöä. Kohde tavoittelee Very good -ympäristösertifikaattia kiinteistöjen vastuullisuutta arvioivassa BREEAM-ympäristöluokittelussa, Koskela kertoo.

- Vastuullisuus on pitkään ollut osa Ålandsbankenin toimintaa ja se oli myös yksi merkittävä seikka toimitilaa valitessa. Seuraava suuri tavoitteemme on, että Ålandsbankenista tulee ilmastoneutraali. Siksi tulemme laajentamaan hiilipäästöjemme laskentatapaa, minkä vuoksi muutto ympäristön kannalta kestävään kiinteistöön oli tärkeää, Salonius kertoo.

Lisätiedot: 

Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi, 040 733 1106, anne-maria.salonius(at)alandsbanken.fi
Tarja Koskela, asset manager, puh. 040 519 5121, tarja.koskela(at)varma.fi   
Suvi Vesterinen, viestintäpäällikkö, puh. 040 555 8029 tai suvi.p.vesterinen(at)varma.fi  

Havainnekuva: Zoan

Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919, ja se on ollut listattuna Helsingin pörssissä vuodesta 1942 asti. Ålandsbanken luo arvoa henkilökohtaista palvelua arvostaville yksityis- ja yritysasiakkaille tarjoamalla suuren pankin palvelutarjonnan sekä pienen pankin huolenpidon ja terveen järjenkäytön. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 840 henkilöä Ahvenanmaan, Manner-Suomen ja Ruotsin konttoreissa. Ålandsbanken-konsernin taseen loppusumma on 6,4 miljardia euroa. Ålandsbankenin vahva kasvu jatkuu sekä Suomessa että Ruotsissa ja kaikki volyymit ovat saavuttaneet uudet ennätystasot. Lue osavuosikatsaus kaudelta tammikuu-syyskuu 2021 tästä: https://www.alandsbanken.fi/uploads/pdf/result/fi_resultat_jan-sep_21.pdf

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 918 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2021 lopussa 56,6 miljardia euroa, josta kiinteistösijoituksia oli 5,2 miljardin euron verran.

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    13.12.2021
    Lataa pdf