Siirry pääsisältöön
29 toukokuuta 2020
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken lanseeraa uuden rahaston – Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
29.5.2020

Ålandsbanken lanseeraa uuden rahaston – Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt

Ålandsbanken lanseeraa nyt uuden osakerahaston - Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt. Rahaston sijoitukset kohdistetaan pohjoismaisiin pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin, jotka luokittelemme ”laatuyhtiöiksi”, eli yhtiöihin, joilla on vakaa tase, vahva kassavirta, korkea kannattavuus ja hyvät kasvumahdollisuudet.

Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt on aktiivisesti hallinnoitu rahasto, mikä tarkoittaa, ettei se pyri seuraamaan indeksiä. Rahaston hallinnan päävastuu on Eric Berglundilla ja tukenaan hänellä on Ålandsbanken Rahastoyhtiön osaketiimi. Vastuullisuus on tärkeä sijoituskriteeri, rahasto seuraa Ålandsbankenin vastuullisen sijoittamisen yleisiä sääntöjä ja periaatteita, eikä se sijoita yhtiöihin, joiden toiminta liittyy fossiilisten polttoaineiden tai aseiden valmistukseen.

-Sijoitukset pienyhtiöihin ovat suosittuja ja kysyttyjä asiakkaidemme keskuudessa. Tähän asti Ålandsbankenilla ei ole kuitenkaan ollut omaa tuotetta tällä alalla. Koska meillä on pitkä kokemus pohjoismaisista osakkeista, myös pienten ja keskisuurten yritysten osalta, näimme mahdollisuuden täydentää valikoimaamme tällä rahastolla, sanoo Tom Pettersson, Ålandsbanken Rahastoyhtiön toimitusjohtaja. Toivomme myös, että markkinatilanne on nyt otollisempi rahaston aloittamiselle maaliskuisen koronapandemiasta johtuvan laskun jälkeen.

-Kilpailu tässä segmentissä on kovaa, ja olemme hyvin tietoisia siitä. Tämä rahasto erottuu kuitenkin muista, koska se keskittyy sijoituksissaan erityisesti pienempiin laatuyhtiöihin. Monet muut varainhoitajat, varsinkin hieman suurempien rahastojen, eivät keskity pelkästään pienyhtiöihin, ja kadottavat näin ollen pienyhtiöprofiilin. Toiset taas lisäävät riskiä sisällyttämällä suuren määrän ns. odotusyhtiöitä, sanoo Eric Berglund. Me sijoitamme yhtiöihin, joiden luotamme tuovan voittoa – emme spekulatiivisin perustein.

Rahaston vertailuindeksi on Carnegie Nordic Small Cap, jota käyttää suurin osa samankaltaista sijoituspolitiikkaa noudattavista rahastoista. Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt -rahaston hallinnointipalkkio on 1,6 prosenttia.

Lisätietoja antaa:

Tom Pettersson, toimitusjohtaja Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, Puh. +358407331119

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    29.05.2020
    Lataa pdf