Siirry pääsisältöön
13 marraskuuta 2023
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Suomen paras Private Banking -toimija – jo kolmatta vuotta peräkkäin

Prospera Privatbanking 2023 1800x989px

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
13.11.2023


Ålandsbanken Suomen paras Private Banking -toimija – jo kolmatta vuotta peräkkäin

Ålandsbanken on valittu kolmatta vuotta peräkkäin Suomen parhaaksi Private Banking -toimijaksi Kantar Prosperan Private Banking 2023 Finland -tutkimuksessa. Tutkimuksesta ilmenee, että asiakkaat arvostavat pankin pitkäjänteistä työtä asiakassuhteiden, varallisuuden suunnittelun ja vastuullisuuden parissa. Ålandsbankenin asiakkaat ovat vertailussa myös kaikkein halukkaampia suosittelemaan pankkia muille.

- Ålandsbanken erottui tutkimuksessa edukseen henkilökohtaisella palvelullaan. Pitkäaikaiset, henkilökohtaiset ja luottamukselliset asiakassuhteet ovat toimintamme kaikkein keskeisin asia. Se on samalla tärkein asiakaslupauksemme - olemme sitoutuneita pitkäjänteiseen ja vastuulliseen työhön asiakkaidemme parhaaksi, sanoo Pasi Poikkeus, Ålandsbanken Suomen Private Banking -johtaja.

Tutkimuksessa kärkisijoille nousi myös pankin asiantuntemus varallisuuden kokonaisvaltaisesta suunnittelusta, johon sisältyy perhejuridiikka, verotus ja sukupolvenvaihdokset.

- Wealth Planning on yksi konkreettinen esimerkki pitkäjänteisyydestämme ja parhaimmillaan yli sukupolvien kestävistä asiakassuhteista. Olemme panostaneet siihen paljon ja tulemme panostamaan jatkossakin, Poikkeus kertoo.

Vastuullisuus on pitkään ollut Ålandsbankenin toiminnan ytimessä. Tämä näkyy myös tutkimuksessa, jonka mukaan asiakkaat nostavat pankin Ethical standards -kategorian kärkeen.

- Vastuullisuus on meille todella tärkeää ja se heijastuu kaikkeen toimintaamme. Tuulivoimaan sijoittavan erikoisijoitusrahastomme kautta asiakkaamme voivat olla mukana lisäämässä uusiutuvan energian määrää yhteiskunnassa ja siten auttaa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. On hienoa, että asiakkaamme kokevat tämän tärkeäksi, kertoo Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi.

Ålandsbanken on tehnyt asiakkaiden kanssa pitkäjänteistä työtä Itämeren tilan parantamiseksi Itämeriprojektin kautta. Pankin Itämerikortin ja siihen liitetyn Åland Index -hiilijalanjälkilaskurin avulla asiakkaat voivat seurata korttiostojensa hiilijalanjälkeä.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 504 henkilöä, joista 275 oli yksityishenkilöä vähintään 500 000 euron sijoitusomaisuudella ja 229 oli toimitusjohtajia yrittäjävetoisissa yrityksissä, jonka likviditeetti oli vähintään 500 000 euroa.

Lisätietoja:

Pasi Poikkeus, Private Banking -johtaja
Puh +358 50 358 3000
pasi.poikkeus@alandsbanken.fi

Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja
Puh +358 (0)204 293 401
anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken Suomen paras Private Banking -toimija – jo kolmatta vuotta peräkkäin
    Lehdistötiedotteet
    13.11.2023
    Lataa pdf