Siirry pääsisältöön
05 toukokuuta 2017
Ålandsbanken Blogi

Ålandsbankenille siirtyvät Ruotsin eläkesäästöjärjestelmän piirissä olevat Allran rahastot

Ålandsbanken Abp Sijoittajauutiset 5.5.2017

Ålandsbankenille siirtyvät Ruotsin eläkesäästöjärjestelmän piirissä olevat Allran rahastot  

Ålandsbanken Rahastoyhtiö on tehnyt Allran kanssa sopimuksen Ruotsin eläkesäästöjärjestelmän piirissä olevien Allran rahastojen siirtymisestä Ålandsbankenille. Ensivaiheessa Ålandsbankenille siirtyy Allran rahastojen varainhoito. Allran rahastojen kohdistettu rahastovaihto Ålandsbankenin vastaaviin rahastoihin tapahtuu myöhemmin.  

Allran rahastojen varainhoito siirtyy heti Ålandsbankenille. Kohdistetun rahastovaihdon odotetaan tapahtuvan sen jälkeen, kun viranomaiset Luxemburgissa, jossa Allran rahastot ovat nyt rekisteröitynä, ovat antaneet suostumuksensa. Rahastovaihtojen arvioidaan tapahtuvan noin 8 viikon kuluttua.

Kohdistetun rahastovaihdon yhteydessä Ålandsbanken Rahastoyhtiön rahastojen rahastovolyymit kasvavat noin 1,35 miljardia euroa. Rahastovaihdolla ei tule olemaan olennaista vaikutusta Ålandsbanken-konsernin tulokseen.

Rahastovaihdon myötä kyseisten rahastosäästäjien kulut alentuvat keskimäärin 15 prosenttia.

Ruotsin Eläkevirasto teki 16. maaliskuuta 2017 päätöksen Allran rahastojen poistamisesta eläkejärjestelmästä. Tarkoituksena oli, että omistukset lunastettaisiin ja siirrettäisiin yleiseen eläkerahastoon (AP-fond). Kammarrätten on kuitenkin keskeyttänyt päätöksen toteuttamisen, kunnes tuomioistuin on ratkaissut asian.

- Olemme olleet yhteydessä Ruotsin Eläkevirastoon samanaikaisesti, kun olemme neuvotelleet Allran kanssa rahastojen siirtämisestä Ålandsbankenille korvausta vastaan. Yhteistyömme Allran kanssa rajoittuu tähän, Peter Wiklöf kertoo.

- Järjestelyllä selkiytämme tilannetta ja toivomme tietysti, että asiakaskato näistä rahastoista on nyt ohi. Toivomme, että ansaitsemme asiakkaiden luottamuksen.  Allran rahastojen ja eläkesäästämisen siirtyminen pankille on pitkäjänteinen sitoutuminen, joka on hyvä asiakkaille ja pankille, aivan kuten osan Kaupthing Sverigen toiminnoista siirtyessä Ålandsbankenille vuonna 2009, Peter Wiklöf sanoo.

Ålandsbanken on toiminut Ruotsissa vuodesta 2009 ja sillä on konttorit Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä.

Lisätietoja: Peter Wiklöf, toimitusjohtaja ja konserninjohtaja, Ålandsbanken Abp, puhelin +358 40 512 7505