Siirry pääsisältöön
13 joulukuuta 2022
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken valittiin Suomen parhaaksi Private Banking -toimijaksi – toista vuotta peräkkäin

Hav fyr vatten kantar prospera privatebanking nummer1 2022

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
13.12.2022

Ålandsbanken valittiin Suomen parhaaksi Private Banking -toimijaksi – toista vuotta peräkkäin

Ålandsbanken on valittu toista vuotta peräkkäin Suomen parhaaksi Private Banking -toimijaksi Kantar Prosperan Private Banking 2022 Finland -tutkimuksessa. Ålandsbanken sai huipputulokset muun muassa kategorioissa henkilökohtainen palvelu, Private Banking -ratkaisut ja vastuullisten sijoitustuotteiden tarjonta.

Tutkimuksessa ilmenee, että Ålandsbankenin asiakkaat ovat kaikkein halukkaampia suosittelemaan pankkia muille. Hyvät asiakassuhteet ovat pankin toiminnan keskiössä. Pitkät asiakassuhteet mahdollistavatkin kokonaisvaltaisen näkemyksen ja asiakkaan tilanteen syvän ymmärryksen ja näin ollen varallisuuden hoitamisen parhaalla mahdollisella tavalla.

- Teemme Ålandsbankenissa päivittäin töitä tarjotaksemme markkinoiden parasta palvelua. Meistä on hienoa, että olemme asiakkaidemme mielestä siinä jälleen onnistuneet, sanoo Nina Laakkonen, Ålandsbanken Suomen Private Banking -johtaja. Jatkuva neuvonta ja vahva keskittymisemme kestäviin ratkaisuihin on tuottanut tulosta.

Tutkimuksen mukaan asiakkaat arvostavat Ålandsbankenin vastuullisten sijoitustuotteiden tarjontaa. Vuonna 2020 lanseerattu erikoissijoitusrahasto Ålandsbanken Tuulivoima on ollut erittäin pidetty tuote sekä nykyisten että uusien asiakkaiden keskuudessa. Rahastolla oli osuva ajoitus myös kestävän kehityksen näkökulmasta, koska sen tavoitteena on lisätä tarjolla olevan uusiutuvan energian määrää yhteiskunnassa ja siten auttaa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

- Olemme iloisia, että asiakkaamme arvostavat vastuullisia vaihtoehtojamme. Itämerikortti ja siihen liitetty Åland Index antavat asiakkaillemme mahdollisuuden seurata korttiostojensa hiilijalanjälkeä. Kantar Prosperan tutkimuksesta ilmenee, että asiakkaamme ovat myös muuttaneet ostokäyttäytymistään tarjoamamme hiilijalanjälki-laskurin ansioista, kertoo Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi.

Tutkimuksen mukaan Ålandsbanken sijoittui ykkössijalle muun muassa asiakkaiden eniten arvostamissa kategorioissa, eli varainhoito, palvelualttius ja henkilökohtaiset asiakassuhteet. Tutkimuksessa kärkisijoille nousi myös pankin asiantuntemus varallisuuden kokonaisvaltaisesta suunnittelusta, johon sisältyy perhejuridiikka, verotus ja sukupolvenvaihdokset.

- Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntijatiimin, joka räätälöi varainhoidosta ja varallisuuden suunnittelusta muodostuvan kokonaisuuden asiakkaiden tarpeiden mukaan, Laakkonen kertoo.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 500 henkilöä, joista 275 oli yksityishenkilöä vähintään 500 000 euron sijoitusomaisuudella ja 225 oli toimitusjohtajia yrittäjävetoisissa yrityksissä, jonka likviditeetti oli vähintään 500 000 euroa.

Lisätietoja:

Nina Laakkonen, Private Banking -johtaja
Puh +358 (0)204 293 662
nina.laakkonen@alandsbanken.fi

Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja
Puh +358 (0)204 293 401
anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken valittiin Suomen parhaaksi Private Banking -toimijaksi – toista vuotta peräkkäin
    Lehdistötiedotteet
    13.12.2022
    Lataa pdf