Siirry pääsisältöön
15 tammikuuta 2024
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken vie kestävän kehityksen työn seuraavalle tasolle ja liittyy Science Based Targets -aloitteeseen


Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
15.1.2024 klo 9.00

Ålandsbanken vie kestävän kehityksen työn seuraavalle tasolle ja liittyy Science Based Targets -aloitteeseen

Ålandsbanken on jo pitkään työskennellyt ympäristökysymysten parissa ja sitoutunut nyt asettamaan yritykselle kattavat tieteeseen perustuvat ympäristötavoitteet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Tieteeseen perustuvat tavoitteet
Tieteeseen perustuvat tavoitteet tarkoittavat sitä, että ne ovat linjassa sen kanssa, mitä viimeisin ilmastotiede pitää tarpeellisena – ilmaston lämpenemisen rajoittamista 1,5 asteeseen verrattuna esiteolliseen aikaan. Asialla on kiire. Uutta teknologiaa tai muita ratkaisuja ei voida odottaa, vaan kehityksen on tapahduttava välittömästi nykyisten työkalujen ja tiedon avulla. Ålandsbanken rohkaisee muita toimijoita sitoutumaan haasteeseen puolittaa hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä.

Science Based Targets -aloite
Science Based Targets -aloite (SBTi) on yhteistyö CDP:n (entinen Carbon Disclosure Project), World Resources Instituten (WRI), Maailman luonnonsäätiön (WWF) ja YK:n Global Compactin (UN Global Compact) välillä. Tieteeseen perustuvien tavoitteiden asettaminen SBTi:n kautta on myös yksi We Mean Business Coalitionin sitoumuksista.

Science Based Targets Network kehittää tieteeseen perustuvia tavoitteita yrityksille veden, maan, biologisen monimuotoisuuden ja merien suojelemiseksi ja ilmastotavoitteita kaupungeille. Yli 4 000 yritystä ympäri maailman on liittynyt SBTi:hin ja työskentelee asettaakseen ja saavuttaakseen tavoitteet päästöjen vähentämiseksi Pariisin sopimuksen mukaisesti.

Näin se toimii
Prosessi toteutetaan useassa vaiheessa. Kun aiesopimus on hyväksytty, seuraava vaihe on määrittää päästövähennystavoitteet SBTi:n kriteerien mukaisesti. Tämä on tehtävä 24 kuukauden kuluessa. Kun tavoitteet on muotoiltu valmiiksi, SBTi validoi ne virallisesti. Vahvistetut tavoitteet ovat sen jälkeen nähtävillä SBTi:n verkkosivustolla.

Ålandsbankenin päästöjen vähentämiseen liittyvää työtä ja edistymistä voi seurata jatkuvasti, koska koko yrityksen päästöt raportoidaan, ja tavoitteita seurataan vuosittain. Ålandsbanken odottaa innolla ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämiseen liittyvän työn vahvistamista entisestään, mikä on haaste, joka koskettaa meitä kaikkia.

”Jatkamme määrätietoista työtä täyttääksemme ne vaatimukset ja odotukset, jotka tällä hetkellä kohdistuvat meihin pankkina. Työ ei aina ole helppoa, ja se edellyttää jatkuvia aktiivisia päätöksiä siitä, miten haluamme harjoittaa liiketoimintaamme pitkäjänteisesti kestävällä tavalla", sanoo Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf.

Ålandsbankenin hyväksymät kestävän kehityksen periaatteet ja aloitteet
Jo vuonna 1997 Ålandsbanken loi luontotilin tukeakseen yhdessä asiakkaidensa kanssa ympäristön tilaa parantavaa toimintaa, erityisesti Itämeren alueella. Maailman ensimmäinen pankki-indeksi hiilijalanjäljen seuraamiseen, Åland Index, on liitetty kaikkiin maksukortteihin, joita pankki tarjoaa asiakkailleen. Ålandsbanken on myös sitoutunut noudattamaan alla lueteltuja periaatteita ja aloitteita, jotka auttavat meitä edistämään työtämme globaalisti asetettujen tavoitteiden mukaisesti:

 • YK:n vastuullisten sijoitusten periaatteet (UNPRI), jossa yritysten sosiaalista ja ympäristövastuuta koskeva analyysi ja tarkastelu (ESG-tekijät) otetaan huomioon PRI-periaatteiden mukaisesti.
 • YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet (UNEP FI).
 • YK:n koolle kutsuma NZBA (Net Zero Banking Alliance), joka on osa The Glasgow Financial Alliance for Net-Zero (GFANZ) -liittoumaa – maailmanlaajuista toimialat ylittävää foorumia, joka yhdistää finanssialan nykyiset ja uudet nettonolla-aloitteet.
 • Climate Action 100+, jossa Ålandsbanken yhdessä muiden sijoittajien kanssa vaikuttaa siihen, että 100 suurinta päästöjä aiheuttavaa yritystä muuttaa liiketoimintamallejaan vähentääkseen päästöjään.

Yhteisten kehysten avulla rahoitusala voi toimia yhdessä ja ottaa aktiivisesti vastuuta edistääkseen positiivisia ja kestäviä muutoksia.

Lisätietoja antaa:

Peter Wiklöf, toimitusjohtaja ja konsernijohtaja, puh. +358 40 512 7505

 • Ålandsbanken vie kestävän kehityksen työn seuraavalle tasolle ja liittyy Science Based Targets -aloitteeseen
  Lehdistötiedotteet
  15.01.2024
  Lataa pdf