Siirry pääsisältöön
28 huhtikuuta 2023
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto vahvistaa Murtomäen tuulipuistohankettaan tekemällä pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen Kemiran kanssa ja uudelleenrahoittaa hankkeen 51 meuron pitkäaikaisella lainajärjestelyllä SEB:n kanssa

Vindkraft 2023 1800x1200

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
28.4.2023 kl. 9.00

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto vahvistaa Murtomäen tuulipuistohankettaan tekemällä pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen Kemiran kanssa ja uudelleenrahoittaa hankkeen 51 meuron pitkäaikaisella lainajärjestelyllä SEB:n kanssa

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto ja Kemira Oyj ovat tehneet pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen, joka koskee osaa rahaston täysin omistaman Pyhäjärvellä sijaitsevan Murtomäen hankkeen sähköntuotantoa. Sopimus on kahdeksanvuotinen ja se tulee voimaan vuoden 2025 alusta. Kemira ostaa myös sähköntuotantoon liittyvät alkuperätakuut.

”Olemme iloisia voidessamme ottaa tämän askeleen kohti vastuullisuustavoitteidemme saavuttamista. Uusiutuvan energian ostaminen on tärkeä osa Kemiran energiavalikoimaa vahvistaaksemme energiahuoltoamme ja edistääksemme kunnianhimoamme olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä”, sanoo Thierry Blomet, Senior Vice President, Sourcing, Kemira.

Samassa yhteydessä rahasto on tehnyt Murtomäen hanketta koskevan 51 miljoonan euron lainajärjestelyn Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) kanssa, millä varmistetaan Murtomäen hankkeen pitkäaikainen rahoitus.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme onnistuneet saamaan nämä kaksi merkittävää virstanpylvästä toteutettua Murtomäen hankkeen osalta Kemiran ja SEB:n kaltaisten arvostettujen tahojen kanssa ja toteutamme näin hankkeen sähkönmyynnin kiinnittämisen strategiaamme alusta asti suunnitellulla tavalla. Kemira on vakaa ja merkittävä suomalainen teollinen toimija, jonka kanssa ryhdymme yhteistyöhön ilolla. SEB on tukenut Murtomäen hanketta alusta asti ja yhteistyömme on sujunut mutkattomasti, joten on luonnollista, että valitsimme SEB:n jatkamaan hankkeen rahoittajana.” sanoo Juha Känkänen, joka vastaa Ålandsbanken Rahastoyhtiön vihreän energian vaihtoehtorahastoista.

Lisätietoja:

Juha Känkänen, Liiketoimintajohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh. 040 348 5340, juha.kankanen@alandsbanken.fi

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy hallinnoi Ålandsbankenin sijoitusrahastoja. Sijoitustarjonta on räätälöity Ålandsbankenin asiakkaiden sijoitustarpeisiin. Rahastoyhtiö perustettiin vuonna 1998 ja yhtiö on Ålandsbanken Abp:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Tavallisten sijoitusrahastojen (UCITS) lisäksi yhtiöllä on oikeus hallinnoida vaihtoehtorahastoja (AIF). Rahastoyhtiö hallinnoi varoja noin 4 miljardin euron edestä.

  • Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto vahvistaa Murtomäen tuulipuistohankettaan tekemällä pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen Kemiran kanssa ja uudelleenrahoittaa hankkeen 51 meuron pitkäaikaisella lainajärjestelyllä SEB:n kanssa
    Lehdistötiedotteet
    28.04.2023
    Lataa pdf