GDPR - Uudet säännökset henkilötietojen käsittelyyn

24 toukokuuta 2018
|

Meille Ålandsbankenissa asiakkaiden yksityisyyden suojan turvaaminen on tärkeää ja käsittelemme henkilötietojasi huolella. Henkilötietojen käsittelyyn liittyvä tietosuoja ja läpinäkyvyys vahvistuvat nyt entisestään uuden tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) myötä. Uudet säännökset tulevat voimaan 25. toukokuuta 2018 koko EU:ssa ja korvaavat tällöin Suomen nykyisen henkilötietolain.

Mihin henkilötietojasi käytetään ja miksi?

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään, jotta voisit solmia kanssamme sopimuksia, sekä sopimusten hoitoon ja toteuttamiseen. Käsittelemme henkilötietojasi myös noudattaaksemme lainsäädännön ja viranomaisten asettamia vaatimuksia, liittyen esimerkiksi asiakkaan tuntemiseen, vahvaan tunnistamiseen ja rahanpesun torjumiseen. Henkilötietoja käytetään myös markkinointi- ja asiakasanalyyseihin muun muassa kehitettäessä tuotteitamme ja palvelujamme sekä asiakastiedotteiden lähettämiseen.

Henkilötietojasi säilytetään sopimustesi voimassaoloajan ja sen jälkeen huomioiden vanhentumista koskevat säännökset tai pankkia velvoittava muu lainsäädäntö. Henkilötietojen käsittely voi tapahtua sekä konsernin sisällä että ulkoisen osapuolen, kuten viranomaisen tai yhteistyökumppanin, toimesta esimerkiksi lainsäädännön, sopimuksen tai suostumuksen johdosta.

Asiakkaana saat nyt entistä suuremman päätösvallan henkilötietojesi käsittelyn suhteen ja sinulla on oikeus tietää, miten tietojasi käsitellään. Voit kääntyä puoleemme esimerkiksi saadaksesi selville, mitä tietoja meillä on sinusta, tai oikaistaksesi virheelliset tai täydentääksesi puutteelliset tiedot.

Olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä Asiakaspalveluumme, puhelin 020 292 920 tai sähkö­postitse asiakaspalvelu@alandsbanken.fi, taikka asiakasvastaavaasi tai lähimpään Ålandsbankenin konttoriin.

Pankki on nimittänyt myös Tietosuoja-asiamiehen, joka valvoo henkilötietojen suojaa. Olet tervetullut ottamaan häneen yhteyttä tietosuojavastaava@alandsbanken.fi tai:

DPO/Ålandsbanken Abp
PB 3   
AX-22101 Maarianhamina

Lue henkilötietoselosteemme kokonaisuudessaan.