Siirry pääsisältöön
09 joulukuuta 2016
Lehdistötiedotteet

Ilkka Paananen ja Niklas Zennström mukaan Ålandsbankenin Itämeriprojektin tuomaristoon

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
9.12.2016

Ilkka Paananen ja Niklas Zennström mukaan Ålandsbankenin Itämeriprojektin tuomaristoon

Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen vahvistaa Itämeriprojektin digitaalisten innovaatioiden tuomaristoa. Aikaisemmin syksyllä tuomaristoon liittyi Skypen perustaja Niklas Zennström.  Ålandsbankenin vetämä Itämeriprojekti rahoittaa tänä vuonna kansalaisten ideoita Itämeren pelastamiseksi jopa 400 000 eurolla ja lanseeraa samalla digitaalisten innovaatioiden kategorian.   

Ilkka Paananen liittyy Ålandsbankenin vetämän Itämeriprojektin asiantuntijatuomaristoon.  Ålandsbanken on rahoittanut Itämeren suojelua edistäviä projekteja jo vuodesta 1997, ja Itämeriprojekti haastaa nyt ensimmäistä kertaa toimijoita osallistumaan suojelutyöhön digitaalisten innovaatioiden kautta. Ålandsbanken kehitti hiljattain ostosten ympäristövaikutuksia mittaavan Åland Indexin.

  • Ympäristötyö ei ole pelkkää regulaatiota ja teknisiä ratkaisuja, vaan jokainen voi omalla asiantuntemuksellaan antaa ideoita Itämeren suojeluun. Varsinkin digitaalisissa innovaatioissa vain mielikuvitus on rajana, ja on hienoa saada Ilkka Paanasen ja Niklas Zennströmin kaltaiset pioneeriit mukaan tähän työhön, sanoo Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja Anne-Maria Salonius.

Ilkka Paananen tulee arvioimaan hankeideoita Itämeriprojektin tuomaristossa muun muassa Skype-perustaja Niklas Zennströmin kanssa. Itämeren suojelu on rannikolla varttuneelle Paanaselle lähellä sydäntä.

  • Itämeren tila on kriittinen, mutta ei ole syytä vaipua toivottomuuteen. Ympäristön suojeluun kaivataan uusia ideoita, ja suurilla visioilla voi saada ihmeitä aikaan, sanoo Ilkka Paananen.
  • Nykyään meillä on teknologian avulla valtavat mahdollisuudet ratkaista monia niistä ongelmista, jotka ovat olleet tiedossamme jo kauan. Itämeren alueella on kyky nousta kansainväliseksi edelläkävijäksi veden laatuun liittyvissä kysymyksissä, tarjoamalla vastuullisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Jotta näin tapahtuisi, on meidän yhdistettävä voimamme ja juuri siihen tämä kilpailukategoria on loistava foorumi, kertoo Niklas Zennström.  

Videohaastattelu Niklas Zennströmin kanssa

Lisätietoja antaa:

Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, Puh +358 40 733 1106

Barbara Jacksson, johtaja, Race for the Baltic, Puh + 46 73 850 3358

Itämeriprojekti Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä olemme tukeneet niin pienten kuin suurtenkin organisaatioiden tärkeää työtä 1.300.000 eurolla. Luontotilimme ovat olleet tärkeässä osassa ympäristötyön mahdollistamisessa. Vuosittain pankki on lahjoittanut luonnonsuojeluun omista varoistaan summan, joka vastaa jopa 0,2 % Luontotileillä olevista talletuksista. Itämeriprojekti toimii terveemmän meren puolesta rahoittamalla hyviä ideoita ja lisäämällä tietoutta Itämeren tilasta. http://www.balticseaproject.org/fi

Ålandsbanken Abp Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919, ja se on ollut listattuna Helsingin pörssissä vuodesta 1942 asti. Ålandsbanken luo arvoa henkilökohtaista palvelua arvostaville yksityis- ja yritysasiakkaille tarjoamalla suuren pankin palvelutarjonnan sekä pienen pankin huolenpidon ja terveen järjenkäytön. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 700 henkilöä Ahvenanmaan, Manner-Suomen ja Ruotsin konttoreissa. Ålandsbanken-konsernin taseen loppusumma on 4,7 miljardia euroa. www.alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    09.12.2016
    Lataa pdf