Siirry pääsisältöön
16 heinäkuuta 2015
Lehdistötiedotteet

Itämeri tarvitsee hyviä ideoita ja hyvät ideat tarvitsevat pääomaa

Ålandsbanken on tänä vuonna aloittanut Itämeri-hankkeen, jolla halutaan kannustaa muita yrityksiä sitoutumaan Itämeren tilan parantamiseen tarjoamalla rahoitusta tai asiantuntemusta Itämeren suojeluprojekteille. Ålandsbanken haluaa rohkaista hyviä ideoita ja tukea niiden toteutusta yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa terveemmän Itämeren puolesta.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista merialueista. Tiheän asutuksen ympäröimä meri on yhteydessä valtameriin vain kapeiden salmien kautta, minkä takia päästöt jäävät mereen pitkäksi aikaa. Kaikki lajit elävät Itämeren murtovedessä sietokykynsä äärirajoilla. Muutoksen aikaansaaminen vaatii työtä, kaukonäköisyyttä ja uusia ratkaisuja.

”Itämeri-projektilla haluamme tehdä yksinkertaiseksi hyvien ideoiden ja projektien toteuttamisen yhdessä olemassa olevien hankkeiden kanssa. Yhdessä voimme toteuttaa ideoita ja saada aikaan positiivista kehitystä Itämeren tilassa. Itämeri-projektilla haluamme kutsua myös muut toimijat mukaan suojelutyöhön,” sanoo Ålandsbankenin Suomen liiketoimintajohtaja, Anne-Maria Salonius.

Olet sitten yksityishenkilö, organisaatio, koulu tai työpaikka, Itämeri-projektin kautta on nyt mahdollista hakea rahallista avustusta tai asiantuntijatukea hankkeille, joiden tavoitteena on saavuttaa puhtaampi ja terveempi Itämeri. Projektia käsittelevä video löytyy osoitteesta http://www.balticproject.org/about?locale=fi. Tällä hetkellä 330 000 euroa on jaettavana erilaisiin hankkeisiin. Varoja voi hakea syyskuun loppuun asti.

Ålandsbanken on jo vuodesta 1997 antanut asiakkailleen mahdollisuuden tukea kestävää kehitystä säästämällä. Pankki lahjoittaa joka vuosi ympäristöhankkeisiin summan, jonka suuruus on 0,2 % kaikista Luontotileillä olevista talletuksista. Vuodesta 1998 lähtien näitä varoja on lahjoitettu yli 1 200 000 euroa.

”Pankki, kuten mikä tahansa toimija voi edistää puhtaampaa ympäristöä, ja työtä on vielä paljon jäljellä. Meillä on paljon hyviä ideoita, jotka odottavat toteutusta. Ideoiden toteuttaminen vaatii useiden eri sidosryhmien yhteistyötä. Yhdessä voimme saavuttaa paljon enemmän,” kertoo Salonius.

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius, liiketoimintajohtaja Suomi

Puh. 040 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    16.07.2015
    Lataa pdf