Siirry pääsisältöön
12 elokuuta 2021
Lehdistötiedotteet

Itämeriprojektin rahoitushaku 2021 on avoinna

Itämeriprojektin rahoitushaku 2021 on avoinna

Ålandsbanken rahoittaa Itämeren tilaa edistäviä hankkeita tänä vuonna jopa 500 000 eurolla

Itämeriprojektin rahoitushaku 2021 on avattu. Ålandsbankenin tavoitteena on mahdollistaa Itämeren hyvinvointiin konkreettisesti vaikuttavia hankkeita sekä lisätä tietoisuutta Itämeren tilasta. Rahoituksen päähuomio keskittyy startup-yrityksiin, kertoo Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja, Ålandsbankenin Suomen johtaja Anne-Maria Salonius.

“Startupit ovat vakiinnuttaneet paikkansa Itämeriprojektin rahoituksessa. Niillä on usein ennennäkemättömiä ideoita, joilla voidaan vaikuttaa positiivisesti Itämeren tilaan. Olemme ylpeitä rahoittamistamme hankkeista ja seuraamme niiden kehitystä aktiivisesti”, sanoo Salonius.

Itämeriprojektin rahoituksella on aiempina vuosina mahdollistettu monien startup-yritysten toimintaa. Rahoituksen Itämeriprojektilta on saanut muun muassa ruokaproteiinia ilmasta valmistava Solar Foods sekä muoviroskien keruulaitteisiin erikoistunut Clewat Oy. “Rahoitusta kannattaa hakea, olipa teko meren hyväksi pieni tai suuri, tai tapahtui se juuri nyt tai hieman kauempana tulevaisuudessa, kuten meidän kohdallamme. Meille rahoitus mahdollisti ensimmäisen tehtaan suunnittelun ja samalla sen, että pystyimme kertomaan, miltä ruoan tulevaisuus voisi konkreettisesti näyttää”, sanoo Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka.

Tänä vuonna Itämeren tilaa edistäviä hankkeita rahoitetaan jopa 500 000 eurolla. Haku on avoinna syyskuun loppuun (30.9.2021) asti.

Rahoitusta Itämeriprojektilta voivat hakea myös yhdistykset, säätiöt ja konkreettisiin tuloksiin tähtäävät tutkimushankkeet. Hakijan ei tarvitse olla vakiintunut toimija alalla. Tärkeintä on, että toimijalla on vaikuttaviin tuloksiin tähtäävä idea ja selkeä toimintasuunnitelma Itämeren tilan parantamiseksi.

“Ihmisten toimet vaikuttavat Itämeren tilaan niin hyvässä kuin pahassa, ja Itämeri tarvitsee edelleen kaiken mahdollisen avun. Itämeriprojektin kautta haluamme kannustaa kaikkia osallistumaan suojelutyöhön”, sanoo Salonius.

Rahoitushaku järjestetään nyt seitsemännen kerran. Ålandsbanken on tukenut yritysten ja eri organisaatioiden työtä ympäristön hyväksi yli kolmella miljoonalla eurolla. Itämeriprojektin rahoitus perustuu Ålandsbankenin Itämeritilien talletuksiin. Ålandsbanken jakaa vuosittain ympäristötyöhön summan, joka vastaa jopa 0,2 prosenttia kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista.

Itämeriprojekti rahoittaa ja tekee pitkäkestoista yhteistyötä Itämeren suojeluun keskittyvien toimijoiden kanssa. Tällaisia toimijoita ovat muun muassa Baltic Sea Action Group, John Nurmisen Säätiö, Pidä Saaristo Siistinä Ry sekä Ahvenanmaan Emmaus-liike.

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius
johtaja, Ålandsbanken Suomi
p. +358 40 733 1106
anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

Crista Hietala
viestintäjohtaja, Ålandsbanken Suomi
p. +358 40 646 3501
crista.hietala@alandsbanken.fi

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    12.08.2021
    Lataa pdf