Siirry pääsisältöön
04 joulukuuta 2023
Lehdistötiedotteet

Mari Pantsar, Mikko Koskinen ja Markku Ollikainen Itämeriprojektin tuomareiksi - “Tuomariston pitää tunnistaa ennennäkemätön potentiaali”

Ostersjoprojektet ny jury webben 1336x891px

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
1.12.2023

Mari Pantsar, Mikko Koskinen ja Markku Ollikainen Itämeriprojektin tuomareiksi - “Tuomariston pitää tunnistaa ennennäkemätön potentiaali”

Ålandsbankenin Itämeriprojekti parantaa Itämeren tilaa rahoittamalla hyviä ideoita ja rohkaisemalla toimintaan. Uudessa tuomaristossa yhdistyvät ymmärrys yrittäjyydestä, vankka kokemus ympäristöasioista sekä lämmin suhde luontoon.

Itämeren hyvinvointia edistäviä ideoita ja innovaatioita rahoittavan Itämeriprojektin rahoitushaku alkaa jälleen tammikuussa 2024.

Alkavalla rahoitushakukierroksella Itämeriprojektin tuomaristoon liittyvät uusina jäseninä Sitran entinen teemajohtaja Mari Pantsar, sarjayrittäjä Mikko Koskinen sekä emeritusprofessori, tutkimusjohtaja Markku Ollikainen.

Aiemmin Sitran teemajohtajana toiminut, nykyään omassa yrityksessä Kari & Pantsar Co.:ssa vaikuttava filosofian tohtori ja dosentti Mari Pantsar kertoo seuranneensa Itämeriprojektia pitkään ja olevansa innoissaan tulevasta tehtävästään tuomarina.

- Pidän Itämeriprojektissa erityisen hienona sitä, että rahoitusta hakevia hankkeita ei liikaa rajoiteta. Se mahdollistaa myös uudet innovaatiot ja aivan uusien tulokulmien löytämisen, Pantsar sanoo.

Uudistavaa vesiviljelyä ja tutkimustyötä Itämeren hyväksi

Palkitun Kyrö Distilleryn perustajana tunnettu sarjayrittäjä Mikko Koskinen on ollut perustamassa myös uudistavaan vesivijelyyn keskittyvää startup-yritys Nemo Seafarmsia ja tehnyt lisäksi muutakin ympäristötyötä.

- Odotan tuomarityöskentelyltä erityisesti sitä, että pääsen sekä hyödyntämään jo osaamaani että oppimaan uutta niin tuomarikollegoilta kuin rahoituksen hakijoilta, Koskinen kiteyttää.

Emeritusprofessori Markku Ollikainen puolestaan sanoo kaipaavansa erityisesti hankkeita, jotka auttaisivat ratkaisemaan Itämeren rehevöitymisongelman.

- Rehevöityminen on ollut yksi Itämeren suurimmista ongelmista koko kolmekymmentä vuotta kestäneen tutkijanurani ajan. Olisi hienoa nähdä uusia innovaatioita sen ratkaisemiseen liittyen, hän toteaa.

Itämeren hyvinvointia parannettu jo noin 4,4 miljoonalla eurolla

Pantsarin, Ollikaisen ja Koskisen lisäksi tuomariston jäsenenä jatkaa Alf Norkko. Ålandsbankenin Suomen johtaja Anne-Maria Salonius toimii tuomariston puheenjohtajana.

- Uudella tuomaristolla on startup–maailmasta, luonnon monimuotoisuudesta ja suojelusta sekä yhteiskunnallisella tasolla vaikuttamisesta vahva ymmärrys. Tästä tulee varmasti olemaan hyötyä Itämeriprojektin monipuolisiin hankkeisiin perehtyessä, sanoo Salonius.

Ålandsbanken on rahoittanut ympäristön hyväksi tehtävää työtä Itämeriprojektin puitteissa yhteensä jo noin 4,4 miljoonalla eurolla. Salonius toteaa, että tuomaristolla on tärkeä rooli varojen kohdentamisessa ajankohtaisiin ja potentiaalisesti vaikuttaviin ideoihin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

- Tuomariston on kyettävä tunnistamaan tarvittaessa myös ennennäkemätön potentiaali ideoissa, joiden kaltaisista emme ole koskaan aiemmin kuulleetkaan, Salonius kiteyttää.

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius, johtaja, Ålandsbanken Suomi
puh +358 40 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

Itämeriprojekti toimii terveemmän meren puolesta rahoittamalla hyviä ideoita ja lisäämällä tietoutta Itämeren tilasta. Itämeriprojektin avulla Ålandsbanken haluaa kannustaa muita organisaatioita kehittämään hyviä ideoita luonnon hyväksi.

Ympäristöprojektien tukeminen on ollut tärkeä osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä Ålandsbanken on tukenut niin pienten kuin suurtenkin organisaatioiden tärkeää työtä ympäristön hyväksi jo 4 400 000 eurolla. Vuosittain pankki lahjoittaa ympäristötyöhön summan, joka vastaa jopa 0,2 prosenttia kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista.

  • Mari Pantsar, Mikko Koskinen ja Markku Ollikainen Itämeriprojektin tuomareiksi - “Tuomariston pitää tunnistaa ennennäkemätön potentiaali”
    Lehdistötiedotteet
    04.12.2023
    Lataa pdf