Siirry pääsisältöön
06 heinäkuuta 2018
Lehdistötiedotteet

Olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ja Ålandsbanken yhteistyöhön

Ålandsbanken on aloittanut yhteistyön kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirénin kanssa. Yhteistyön myötä Petäjä-Sirén tukee myös Ålandsbankenin Itämeriprojektia. Itämeriprojekti lisää tietoutta terveemmän Itämeren puolesta ja rahoittaa hyviä ideoita Itämeren hyväksi.

– Ålandsbanken tekee hienoa työtä rahoittaessaan Itämeren kuntoa edistäviä innovaatioita. Ålandsbanken tunnetaan myös asiakaslähtöisenä ja luotettavana pankkina, jonka johdosta yhteistyön käynnistäminen on minulle erittäin mieluinen asia, Petäjä-Sirén iloitsee.

– Tuuli on hieno roolimalli ja luonteva Itämeren puolesta puhuja. Hän on jo vuosien ajan nostanut mediassa huolen Itämeren tilasta ja avannut myös keskustelua maailman merien tilasta esimerkiksi Rion olympialaisten aikana, Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja Anne-Maria Salonius kertoo tyytyväisenä.

Ålandsbankenilla on pitkä historia ympäristön tukijana ja Itämeriprojektin myötä pankki on keskittynyt erityisesti Itämeren pelastamiseen.

– Tietoisuuden lisääminen on yksi tärkeimmistä asioista, kun halutaan aikaansaada muutosta. Yhteistyöllä voimme tavoittaa entistä suuremman yleisön ja osallistaa yleisöä muutokseen, Salonius avaa.

Itämerestä on urheilu-uran myötä tullut Petäjä-Sirénille ”työpaikka” ja meri on ollut hänelle tärkeä lapsuudesta asti.

– Koen tärkeäksi huolehtia upeasta luonnostamme, jotta se säilyisi monimuotoisena ja myös tulevat sukupolvet pääsisivät nauttimaan siitä, Petäjä-Sirén kertoo.

Tällä hetkellä Petäjä-Sirén valmistautuu neljänsiin olympialaisiinsa. Tokiossa elokuussa 2020 kisattaviin olympialaisiin voi lunastaa maapaikan jo tämän vuoden elokuussa, Itämeren lounaiskolkassa Tanskan Århusissa käytävissä MM-kilpailuissa. Ålandsbanken on mukana matkalla kannustamassa Petäjä-Siréniä kohti uran toista olympiamitalia.

– Me seuraamme innoissamme Tuulin matkaa kohti Tokion olympialaisia ja olemme tietenkin hänen tukenaan koko matkan ajan, Salonius kertoo.

Fakta: Ålandsbanken ja ympäristötoiminta

Ympäristöprojektien tukeminen on ollut tärkeä osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä Ålandsbanken on tukenut niin pienten kuin suurtenkin organisaatioiden tärkeää työtä ympäristön hyväksi lähes 2 000 000 eurolla.

Itämeriprojektin avulla Ålandsbanken haluaa kannustaa muita organisaatioita kehittämään hyviä ideoita luonnon hyväksi. Niin yksityishenkilöt, koululuokat kuin organisaatiot voivat hakea tukea hankkeilleen Itämeren pelastamiseksi. Itämeriprojektin hakuaika on taas käynnissä ja tänä vuonna Ålandsbanken rahoittaa hankkeita jopa 360 000 eurolla. Viime vuonna yhdeksän hanketta jakoi yhteensä 250 000 euroa, josta voittajalle myönnettiin 70 000 euroa innovaatiolle, joka kerää muoviroskia ja öljyä merestä. Itämeriprojekti vastaanotti yhteensä 124 hakemusta vuonna 2017.

Lisätietoja antaa: Crista Tammela, viestintäjohtaja, Ålandsbanken Suomi, Puh +358 40 646 3501, crista.tammela@alandsbanken.fi Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, Puh +358 40 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi   

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    06.07.2018
    Lataa pdf