Siirry pääsisältöön
17 tammikuuta 2022
Lehdistötiedotteet

Osakestrategi Tanja Wennonen-Kärnä liittyy Ålandsbankenin varainhoitotiimiin

Tanja wennonen karnat personal kapitalforvaltning

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
17.1.2022

Osakestrategi Tanja Wennonen-Kärnä liittyy Ålandsbankenin varainhoitotiimiin

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy on rekrytoinut Tanja Wennonen-Kärnän osakestrategiksi. Wennonen-Kärnä tulee vahvistamaan Ålandsbankenia ja sen varainhoitotiimiä. Wennonen-Kärnällä on parinkymmenen vuoden kokemus vaativista varainhoidon tehtävistä, viimeisimpänä Evli-pankista, jossa hän on toiminut allokaatiotyöryhmän jäsenenä ja vastaavana salkunhoitajana.

”Henkilökohtainen palvelu ja vastuullisten sijoitustuotteiden tarjonta on Ålandsbankenin erityisosaamista. Tanjalla on pitkä kokemus vastuullisesta varainhoidosta ja täysin kaksikielisenä hän on erinomainen vahvistus varainhoitotiimiimme”, sanoo Ålandsbankenin Suomen johtaja Anne-Maria Salonius.

”Meillä on jo ennestään hyvä medianäkyvyys Ruotsin markkinoilla, jossa varainhoitomme erityisosaajat tukevat Ålandsbankenin Private Banking -toimintaa ja asiakassuhteita”, kertoo Ålandsbanken Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Tom Pettersson. ”Tähtäimessä on vahvistaa kommunikaatiotamme koskien varainhoitoa ja allokaatiota Suomessa – ja juuri suomen kielellä. Olen erittäin iloinen, että saimme mahdollisuuden rekrytoida Tanjan. Meillä on sama näkemys varainhoidosta ja Tanja on sen vuoksi erinomainen varainhoitomme edustaja Suomessa.”

Ålandsbanken sai hiljattain tunnustuksen Suomen parhaana Private Banking -toimijana Kantar Prosperan Private Banking 2021 Finland -tutkimuksessa. Huipputulosta on tehnyt muun muassa pohjoismaisiin pienyhtiöihin sijoittava rahasto, joka oli Suomen parhaiten tuottava rahasto vuonna 2021*. Ålandsbanken on jo aiemmin tullut tutuksi asuntorahastojen johtavana toimijana, sekä tuonut markkinoille Suomen ensimmäisen tuulivoimaan sijoittavan erikoissijoitusrahaston.

”On mahtavaa liittyä kovassa tuloskunnossa olevan Ålandsbankenin varainhoitotiimiin, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä vastuullisen sijoittamisen parissa. Tehtäväni on olla tiedotusvälineiden ja asiakkaidemme käytettävissä ja vastaan kysymykseen miksi ja milloin kannattaa toimia osakemarkkinoilla”, sanoo Wennonen-Kärnä.

Kaikkia Ålandsbankenin rahastoja hallinnoidaan aktiivisesti salkunhoitajien johdolla.

”Pyrimme aina tuntemaan perusteellisesti yritykset, joihin sijoitamme, ja käymme läpi erityisen tarkasti yritystoiminnan kestävyyteen liittyvät osa-alueet. Ålandsbanken on noudattanut jo vuodesta 2010 lähtien YK:n vastuullista sijoittamista koskevia periaatteita ja vastuullisen sijoittamisen prosessi koskee kaikkia varainhoitopalveluitamme”, sanoo Pettersson.

Katso Tanja Wennonen-Kärnän videotervehdys > https://vimeo.com/659222629

*Suomen Sijoitustutkimus

*Kauppalehti 1.1.2022

*Helsingin Sanomat 11.1.2022

Lisätietoa:

Tom Pettersson, Toimitusjohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh +358 40 733 1119, tom.pettersson@alandsbanken.fi

Tanja Wennonen-Kärnä, osakestrategi, Ålandsbankenken Rahastoyhtiö Oy, puh +358 40 509 7777, tanja.wennonen-karna@alandsbanken.fi

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    17.01.2022
    Lataa pdf