Siirry pääsisältöön
04 tammikuuta 2022
Lehdistötiedotteet

POP Pankki valitsi Crosskeyn peruspankkijärjestelmä­kumppanikseen

Alansbanken kampanj fyr hav berg klippor

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
4.1.2022, klo 13.00

POP Pankki valitsi Crosskeyn peruspankkijärjestelmäkumppanikseen

POP Pankki on tänään allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Crosskeyn kanssa peruspankkijärjestelmänsä uudistamisesta. POP Pankki arvioi ottavansa uuden peruspankkijärjestelmän käyttöön vuoden 2025 aikana. Yhteistyösopimuksella ei ole välitöntä vaikutusta pankin tarjoamiin päivittäisasioinnin palveluihin.

POP Pankki -ryhmä on suomalainen finanssiryhmittymä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien yhteenliittymän keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja keskusyhteisö POP Pankkikeskus osk.

”POP Pankki -ryhmän visiona on olla henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun yhdistävä, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon pankki. Peruspankkijärjestelmämme uudistaminen on yksi strategisista linjahankkeistamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme visiomme mukaisen intuitiivisen ja turvallisen asioinnin mahdollistamalla samalla myös ketterän, kanavasta riippumattoman tuote- ja palvelukehityksen”, sanoo POP Pankkikeskuksen vt. toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

”Markkinahaastajana meidän täytyy pystyä vastaamaan asiakaskäyttäytymisen muutoksiin ennakoivasti. Järjestelmäkumppanivalinnassa meille oli tärkeää yhteinen näkemys toimialaan liittyvistä mahdollisuuksista, kattava tarjooma, vahvat näytöt sekä laajaa kokemus toimialamme integraatioratkaisuista”, jatkaa Pulli.

Crosskey on Suomen johtavia rahoitusalan IT-ratkaisujen tarjoajia. Sen järjestelmät palvelevat jo yli 3,5 miljoonaa loppuasiakasta.

“Odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan POP Pankille peruspankki-, verkkopankki- sekä capital market ja API-alustamme, jotka varmistavat tuen liiketoiminnalle pitkälle tulevaisuuteen. Suomen markkinoilla todistetusti toimivat alustamme mahdollistavat POP Pankin liiketoiminnan kehittämisen jatkamisen nopealla tahdilla”, sanoo Crosskeyn toimitusjohtaja Niclas Södergård.

Lisätietoja:

Jaakko Pulli, vt. toimitusjohtaja, POP Pankkikeskus osk, puh. 050 420 0925, jaakko.pulli@poppankki.fi

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Niclas Södergård, toimitusjohtaja, Crosskey, puh. 045 7575 9212, niclas.sodergard@crosskey.fi

POP Pankki -ryhmä on suomalainen finanssiryhmä, joka tarjoaa vähittäispankkipalveluja henkilöasiakkaille, pienille ja keskisuurille yrityksille sekä vahinkovakuutuspalveluja henkilöasiakkaille. Riippumattoman EPSI Rating -toimialatutkimuksen mukaan POP Pankilla on tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat.

Crosskey on yhden Pohjoismaiden luotetuimmista pankeista, Ålandsbankenin kokonaan omistama tytäryhtiö ja se tarjoaa asiakkailleen monipuolista kokemusta ja asiantuntemusta pankkialan IT-ratkaisuista ja -järjestelmistä. Crosskey tarjoaa alueen merkittäville pankki- ja fintech-toimijoille teknisiä alustoja, jotka ovat kestäviä sekä säännösten noudattamisen että jatkuvan teknisen kehityksen näkökulmasta. Valitusta ratkaisusta riippumatta Crosskey varmistaa asiakkaidensa kyvyn tuottaa johtavia palveluja markkinoilleen. Oli kyseessä pilvi-, API-pohjainen tai muu asiakkaan tarpeisiin mukautettu ratkaisu, Crosskey on täydellinen kumppani pankeille nyt sekä tulevaisuudessa.

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    04.01.2022
    Lataa pdf