Siirry pääsisältöön
19 toukokuuta 2017
Lehdistötiedotteet

Pelasta Itämeri digitaalisella innovaatiolla

Hakuaika Ålandsbankenin Itämeriprojektiin alkaa ja tänä vuonna avautuu myös ensimmäistä kertaa kategoria digitaalisille innovaatioille. Ilkka Paananen, Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja, tulee arvioimaan hankeideoita Itämeriprojektin tuomaristossa muun muassa Skypen perustaja Niklas Zennströmin kanssa. Tänä vuonna on jaossa jopa 400 000 euroa.

Itämeri on yksi maailman uhatuimmista meristä. Rehevöitymisen seurauksena osa merenpohjasta on jo tuhoutunut. Yhteistyö eri osapuolten välillä ja uusien ideoiden kehittäminen on ratkaisevaa Itämeren tulevaisuuden kannalta. Tänä vuonna Itämeriprojekti haastaa ensimmäistä kertaa osallistumaan ympäristötyöhön digitaalisten innovaatioiden avulla.

Nykyään meillä on teknologian avulla valtavat mahdollisuudet ratkaista monia niistä ongelmista, jotka ovat olleet tiedossamme jo kauan. Itämeren alueella on kyky nousta kansainväliseksi edelläkävijäksi veden laatuun liittyvissä kysymyksissä, tarjoamalla vastuullisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Jotta näin tapahtuisi, on meidän yhdistettävä voimamme ja juuri siihen tämä kilpailukategoria on loistava foorumi, kertoo Niklas Zennström. 

Hakuaika alkaa perjantaina 19. toukokuuta

Nyt yksityishenkilöt, koulut ja organisaatiot voivat hakea rahoitusta Itämeren suojelemiseksi. Kaikki ideat ovat tervetulleita ja hakuaika avoinna syyskuun loppuun asti. Voittajat valitaan yleisöäänestyksellä ja tuomariston päätöksellä. Innovatiivisimmat ja vaikuttavimmat projektit palkitaan rahallisesti tai asiantuntijatuella. Tuomaristo koostuu useista ympäristöasiantuntijoista.

Itämeriprojektilla on viisi eri kategoriaa, joiden kautta voi hakea rahoitusta hankkeelleen. Kannustamme kaikkia kantamaan kortensa kekoon terveemmän Itämeren puolesta, kertoo Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja. 

Viime vuonna yhdeksän hanketta jakoi yhteensä 200 000 euroa, josta voittajalle myönnettiin 80 000 euroa projektille, joka puhdistaa lääkejäämiä ja muita haitallisia aineita jätevesistä. Yhteensä Itämeriprojektiin tuli 140 hakemusta vuonna 2016, joka oli 63 % enemmän kuin vuonna 2015.

Lisää tietoa hakemisesta löydät sivulta www.balticseaproject.org

Lisätietoja antaa:

Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, Puh +358 40 733 1106

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    19.05.2017
    Lataa pdf