Siirry pääsisältöön

Tervetuloa Ålandsbankenin Verkkoseminaariin

Erikoissijoitusrahasto Ålandsbanken Tuulivoima

Oletko jo tutustunut rahastoon?

Tervetuloa webinaariimme 27.10.2021 klo. 09.00

Viime vuoden marraskuussa Ålandsbanken lanseerasi Suomen ensimmäisen tuulivoimaan sijoittavan erikoissijoitusrahaston. Kiinnostus uutta rahastoa kohtaan on ollut suurta, ja vain kuukauden kuluttua rahaston lanseerauksesta se oli kerännyt sijoittajilta noin 60 miljoonaa euroa pääomaa.

Yhteiskunnan sähköistymisen myötä sähkön kysyntä on nousussa, minkä johdosta sähkön hinnan odotetaan nousevan. Koska maalle rakennetut tuulivoimalat ovat edullisin tapa lisätä suomalaista sähköntuotantoa, rakennetaan Suomeen tulevaisuudessa todennäköisesti lisää tuulivoimaloita.

Tuuli Petäjä-Sirénin haastattelussa sijoitusjohtaja Juha Känkänen ja Sitran kestävyysasiantuntija Samuli Puroila. Keskiössä kestävä sähköntuotanto, sähkömarkkinat ja vastuulliset sijoitukset. Kuulemme myös mitä rahastolle kuuluu ja mitkä ovat sen tulevaisuuden näkymät.

Webinaarin kesto on noin tunti.

Tekniset ohjeet

Vimeo yrittää säätää live streamin laadun aina parhaaksi mahdolliseksi vastaanottajan internetyhteyden mukaan. Tämä voi näkyä pätkimisenä streamissa. Voit vaihtaa manuaalisesti laadun klikkaamalla videoikkunan ”settings”-nappia (hammasratas-ikoni videoikkunan oikeassa alakulmassa) ja vaihtaa laadun pienimmälle mahdolliselle (240p) niin stream todennäköisesti näkyy tällöin ilman katkomista. Sulje myös muut sovellukset eli sähköposti sekä muut selainikkunat jolloin kaistaa on mahdollisimman paljon videon toistamiselle. Tallenne on katsottavissa liven jälkeen samalla linkillä. Chattiin pääsee joko kirjautumalla tai klikkaamalla ”Chat as Guest” -nappia. Voit esittää kysymyksiä klikkaamalla chat-ikkunan alareunassa olevaa ”Have a Question?”-nappia. Kysymyksesi tallentuu Vimeon taustajärjestelmään josta moderaattori voi nostaa sen lähetykseen. Lähetyksen aikana tulleisiin kysymyksiin pyritään vastaamaan lähetyksen loppupuolella.

Vastuuvapauslauseke

DISCLAIMER – TÄRKEÄTÄ INFORMAATIOTA

VASTUULLINEN JULKAISIJA

Vastaava julkaisija: Ålandsbanken Abp.

ÅLANDSBANKEN

Ålandsbanken toimii Finanssivalvonnan valvonnan alaisena.

VASTUUNRAJOITUS

Tämä julkaisu on kooste ja muokkaus informaatiosta, joka on noudettu vilpittömässä mielessä luotettavaksi arvioiduista lähteistä. Ålandsbanken ei voi kuitenkaan taata tämän informaation oikeellisuutta. Ålandsbanken ei ota kantaakseen vastuuta tappioista tai vahingoista, jotka ovat syntyneet tähän julkaisuun sisältyvän aineiston perusteella tehtyjen päätösten johdosta.

MARKKINOINTIAINEISTO

Tämän julkaisun sisältö ei ole riippumaton sijoitusanalyysi ja julkaisun julkaiseminen ei sisällä kieltoa, joka kieltäisi Ålandsbankenin palveluksessa olevia omalta osaltaan käymästä kauppaa julkaisussa mainituilla arvopapereilla ennen julkaisun levittämistä. Julkaisua on sen vuoksi pidettävä markkinointiaineistona ja sen tarkoituksena on ainoastaan antaa yleistä informaatiota, joka voi olla yksi useista lähteistä sijoituspäätöstä varten. Informaatio ei ota huomioon yksittäisen henkilön (luonnollisen tai juridisen) taloudellista asemaa, arvopaperisijoittamisen tavoitteita, tietämystä tai kokemusta sijoittamisesta arvopapereihin, eikä se siksi ole sijoitusneuvonnan tarjoamista. Sijoitusneuvontaa toivovan tulee ottaa yhteyttä Ålandsbankenin asiakasneuvojaan.

ETURISTIRIIDAT

Ålandsbanken on vahvistanut sisäiset säännöt siitä, miten eturistiriidat tunnistetaan ja hallitaan. Nämä säännöt sisältävät sekä organisatoriset että hallinnolliset säännöt, joiden tarkoituksena on taata pankin henkilöstölle riittävän asteinen riippumattomuus, jotta he voivat huolehtia asiakkaiden eduista. Ålandsbankenin antamien arvopapereihin sijoittamista koskevien suositusten kyseessä ollen on aihetta informoida asiakasta, että Ålandsbanken voi eri tilanteissa käydä omaan lukuunsa kauppaa ja omistaa suosituksen tarkoittamia arvopapereita.

RISKIT

Tähän julkaisuun sisältyvä informaatio, joka viittaa

• rahoitusinstrumenttia, rahoitusindeksiä tai sijoituspalvelua koskeviin aikaisempiin tuloksiin, tai

• simuloituihin tuloksiin, tai

• ennusteeseen tulevasta tuloksesta ei ole luotettava oletus tulevasta tuloksesta.

HUOMAATHAN

• että sijoituksiin arvopapereilla sisältyy aina taloudellinen riski ja että teet sijoitukset aina omalla riskilläsi.

• tarkistaa osakkeen antajan/liikkeeseen-laskijan luottokelpoisuus.

• että sinun täytyy perehtyä arvopaperikaupankäyntiä koskeviin ehtoihin ja tarvittaessa esitteessä olevaan informaatioon, markkinointiaineistoon sekä muihin tietoihin kyseessä olevasta arvopaperista ja sen ominaisuuksista ja riskeistä

• että on tärkeä tarkistaa osakekauppaa koskeva osto- tai myyntivahvistus ja sijoituksiasi koskeva muu raportointi

• välittömästi reklamoida virheistä tai kysyä, mikäli et ymmärrä laskelmaa

• että on tärkeä seurata juoksevasti omistustesi kehitystä.

• että tehtyäsi, omasta aloitteestasi, arvopaperisijoituksen sinun täytyy ryhtyä niihin toimenpiteisiin, joita vaaditaan tappioriskin alentamiseksi.

• että arvopaperisijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea ja että voit jopa menettää koko sijoittamasi pääoman. Tietyistä sijoituksista optioihin tai muihin johdannaisinstrumentteihin voi sitä paitsi aiheutua tappioita, jotka ylittävät alun perin sijoitetun rahamäärän.

• että lainarahoitettu arvopaperisijoitus lisää taloudellista riskiä merkittävästi.

TEKIJÄNOIKEUSJALEVITTÄMISKIELTO

Tätä julkaisua ei saa monistaa tai levittää ilman Ålandsbankenin lupaa. Ålandsbanken sallii julkaisun levittämisen sosiaalisessa mediassa siinä tapauksessa, että julkaisu levitetään sisältöä tai ulkoasua muuttamatta. Julkaisua ei saa kuitenkaan levittää Yhdysvalloissa tai missään muussa maassa, jossa levittäminen olisi maan säännösten nojalla kielletty.

Puhujat

Juha Känkänen

Sijoitusjohtaja

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy

Samuli Puroila

Asiantuntija, kestävyysratkaisut

Sitra

Moderaattori

Tuuli Petäjä-Sirén

Itämeriprojektin lähettiläs

Liittyvät tapahtumat