Siirry pääsisältöön

Tervetuloa Ålandsbankenin Verkkoseminaariin

Markkinanäkemys webinaari 14.9.2022

Talousennusteiden laatijat kamppailevat nyt tämän syksyn mitä synkimpien suhdannenäkymien parissa, kun korkea inflaatio ja energiakriisi yhdessä keskuspankkien koronnostojen kanssa murentaa kotitalouksien ostovoimaa ja talouden kysyntää. Yhteisön odottamat uhkakuvat toteutuvat kuitenkin vain harvoin täysivaltaisesti. Myös vastavoimia on aina olemassa, ja EU:n naapurissa käytävän sodan vuoksi EU-päättäjät tuskin haluavat tietoisesti antaa Euroopan suistua pitkäaikaiseen taantumaan. Tämänhetkisessä vakavassa tilanteessa politiikassa on mahdollista tehdä nopeita päätöksiä.

Rahoituspoliittisia keinoja voidaan käyttää kustannuskriisin vaikutusten lieventämiseen. Tukien ja säännöstöjen muutoksia kaavaillaan kotitalouksien tukemiseksi ja toiminnan energiatehokkuuden lisäämiseksi. Toki on myös todettava, että kasvu tulee hiipumaan huomattavasti lähikuukausina, mutta laskun jyrkkyyttä on vaikea ennustaa. Mitä jyrkemmin kysyntä laskee, sitä ripeämmin taittuu myös hintojen kehitys. Raakaaineinflaation huippu lienee jo takanapäin energiasektoria lukuun ottamatta. Markkinat hinnoittelevat keskuspankkien nopeita koronnostoja, mutta arviomme mukaan ne on jo diskontattu obligaatiomarkkinoilla. USA:n makrodata on edelleen vahvaa teollisuuden ja työmarkkinoiden osalta. Tuleva talvi Euroopassa on täynnä haasteita, kun korkea inflaatio jatkuu, korkoja nostetaan ja energiahuoltoa sävyttää epävarmuus. Vaikka yhtiöiltä on saatu pääasiassa myönteisiä signaaleja, syksyn kehitystä tulee seurata tarkasti, kun taloudelliset rattaat käynnistyvät jälleen lomien jälkeen.

Tekniset ohjeet

Vimeo yrittää säätää live streamin laadun aina parhaaksi mahdolliseksi vastaanottajan internetyhteyden mukaan. Tämä voi näkyä pätkimisenä streamissa. Voit vaihtaa manuaalisesti laadun klikkaamalla videoikkunan ”settings”-nappia (hammasratas-ikoni videoikkunan oikeassa alakulmassa) ja vaihtaa laadun pienimmälle mahdolliselle (240p) niin stream todennäköisesti näkyy tällöin ilman katkomista. Sulje myös muut sovellukset eli sähköposti sekä muut selainikkunat jolloin kaistaa on mahdollisimman paljon videon toistamiselle. Tallenne on katsottavissa liven jälkeen samalla linkillä. Chattiin pääsee joko kirjautumalla tai klikkaamalla ”Chat as Guest” -nappia. Voit esittää kysymyksiä klikkaamalla chat-ikkunan alareunassa olevaa ”Have a Question?”-nappia. Kysymyksesi tallentuu Vimeon taustajärjestelmään josta moderaattori voi nostaa sen lähetykseen. Lähetyksen aikana tulleisiin kysymyksiin pyritään vastaamaan lähetyksen loppupuolella.

Vastuuvapauslauseke

DISCLAIMER – TÄRKEÄTÄ INFORMAATIOTA

VASTUULLINEN JULKAISIJA

Vastaava julkaisija: Ålandsbanken Abp.

ÅLANDSBANKEN

Ålandsbanken toimii Finanssivalvonnan valvonnan alaisena.

VASTUUNRAJOITUS

Tämä julkaisu on kooste ja muokkaus informaatiosta, joka on noudettu vilpittömässä mielessä luotettavaksi arvioiduista lähteistä. Ålandsbanken ei voi kuitenkaan taata tämän informaation oikeellisuutta. Ålandsbanken ei ota kantaakseen vastuuta tappioista tai vahingoista, jotka ovat syntyneet tähän julkaisuun sisältyvän aineiston perusteella tehtyjen päätösten johdosta.

MARKKINOINTIAINEISTO

Tämän julkaisun sisältö ei ole riippumaton sijoitusanalyysi ja julkaisun julkaiseminen ei sisällä kieltoa, joka kieltäisi Ålandsbankenin palveluksessa olevia omalta osaltaan käymästä kauppaa julkaisussa mainituilla arvopapereilla ennen julkaisun levittämistä. Julkaisua on sen vuoksi pidettävä markkinointiaineistona ja sen tarkoituksena on ainoastaan antaa yleistä informaatiota, joka voi olla yksi useista lähteistä sijoituspäätöstä varten. Informaatio ei ota huomioon yksittäisen henkilön (luonnollisen tai juridisen) taloudellista asemaa, arvopaperisijoittamisen tavoitteita, tietämystä tai kokemusta sijoittamisesta arvopapereihin, eikä se siksi ole sijoitusneuvonnan tarjoamista. Sijoitusneuvontaa toivovan tulee ottaa yhteyttä Ålandsbankenin asiakasneuvojaan.

ETURISTIRIIDAT

Ålandsbanken on vahvistanut sisäiset säännöt siitä, miten eturistiriidat tunnistetaan ja hallitaan. Nämä säännöt sisältävät sekä organisatoriset että hallinnolliset säännöt, joiden tarkoituksena on taata pankin henkilöstölle riittävän asteinen riippumattomuus, jotta he voivat huolehtia asiakkaiden eduista. Ålandsbankenin antamien arvopapereihin sijoittamista koskevien suositusten kyseessä ollen on aihetta informoida asiakasta, että Ålandsbanken voi eri tilanteissa käydä omaan lukuunsa kauppaa ja omistaa suosituksen tarkoittamia arvopapereita.

RISKIT

Tähän julkaisuun sisältyvä informaatio, joka viittaa

• rahoitusinstrumenttia, rahoitusindeksiä tai sijoituspalvelua koskeviin aikaisempiin tuloksiin, tai

• simuloituihin tuloksiin, tai

• ennusteeseen tulevasta tuloksesta ei ole luotettava oletus tulevasta tuloksesta.

HUOMAATHAN

• että sijoituksiin arvopapereilla sisältyy aina taloudellinen riski ja että teet sijoitukset aina omalla riskilläsi.

• tarkistaa osakkeen antajan/liikkeeseen-laskijan luottokelpoisuus.

• että sinun täytyy perehtyä arvopaperikaupankäyntiä koskeviin ehtoihin ja tarvittaessa esitteessä olevaan informaatioon, markkinointiaineistoon sekä muihin tietoihin kyseessä olevasta arvopaperista ja sen ominaisuuksista ja riskeistä

• että on tärkeä tarkistaa osakekauppaa koskeva osto- tai myyntivahvistus ja sijoituksiasi koskeva muu raportointi

• välittömästi reklamoida virheistä tai kysyä, mikäli et ymmärrä laskelmaa

• että on tärkeä seurata juoksevasti omistustesi kehitystä.

• että tehtyäsi, omasta aloitteestasi, arvopaperisijoituksen sinun täytyy ryhtyä niihin toimenpiteisiin, joita vaaditaan tappioriskin alentamiseksi.

• että arvopaperisijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea ja että voit jopa menettää koko sijoittamasi pääoman. Tietyistä sijoituksista optioihin tai muihin johdannaisinstrumentteihin voi sitä paitsi aiheutua tappioita, jotka ylittävät alun perin sijoitetun rahamäärän.

• että lainarahoitettu arvopaperisijoitus lisää taloudellista riskiä merkittävästi.

TEKIJÄNOIKEUSJALEVITTÄMISKIELTO

Tätä julkaisua ei saa monistaa tai levittää ilman Ålandsbankenin lupaa. Ålandsbanken sallii julkaisun levittämisen sosiaalisessa mediassa siinä tapauksessa, että julkaisu levitetään sisältöä tai ulkoasua muuttamatta. Julkaisua ei saa kuitenkaan levittää Yhdysvalloissa tai missään muussa maassa, jossa levittäminen olisi maan säännösten nojalla kielletty.

Liittyvät tapahtumat