Siirry pääsisältöön

Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Vuodesta 2016 olemme keskittyneet Itämeren alueelle sijoittuvien projektien tukemiseen, ja tähän mennessä olemme rahoittaneet ympäristöprojekteja jo noin 5 miljoonalla eurolla. Ympäristötyömme voi yksinkertaistetusti jakaa kolmeen osaan:

Itämeriprojekti
Itämeritili
Itämerikortti & Åland Index

Itämeriprojekti

5 milj

Tähän mennessä olemme rahoittaneet yli 50 luonnonsuojelu- ja ympäristöprojektia Itämeren alueella.

Itämeritili

574 000

Tänä vuonna jaamme jopa 574 000 euroa Itämeriprojektin kautta.

Itämerikortti & Åland Index

100

pankkia
Tänään yli 100 pankkia maailman ympäri tarjoavat Åland Index -laskurin asiakkailleen.

Itämeriprojekti

Itämeriprojekti parantaa Itämeren tilaa rahoittamalla hyviä ideoita ja jakamalla tietoa Itämeren tilasta. Itämeriprojektin kautta olemme tähän mennessä rahoittaneet yli 50 luonnonsuojelu- ja ympäristöprojektia Itämeren alueella yhteensä noin 5 miljoonalla eurolla. Rahoitusta voivat hakea niin startupit, yritykset, säätiöt kuin yksityishenkilöt. Tärkeintä on, että hanke tähtää konkreettisiin tuloksiin Itämeren tilan parantamiseksi.

Lue lisää Itämeriprojektistamme

Itämeritili

Itämeritili on säästötili, jolla saat korkoa ensimmäisestä talletuksesta alkaen. Verkko- ja mobiilipankin kautta voit tehdä rajattoman määrän nostoja maksutta, eikä talletussummalle ole rajoituksia. Itämeritili kuuluu talletussuojan piiriin.

Ålandsbanken lahjoittaa joka vuosi summan, joka vastaa jopa 0,2 % kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista Itämeren alueelle keskittyviin luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeisiin. Valitsemalla Itämeritilin autat meitä pitämään huolta Itämerestä.

Kiinnostaako Itämeritili?

Itämerikortti & Åland Index

Itämerikortti on maailman ensimmäinen ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettu kortti, johon on liitetty ympäristövaikutuksia mittaava laskuri Åland Index. Åland Indexin avulla autamme asiakkaitamme arvioimaan korttiostosten hiilijalanjäljen. Jalanjälkeä voi seurata Mobiilipankissa – loput on itsestä kiinni. Menestystarina jatkaa kasvuaan ja tänään yli 100 pankkia maailman ympäri tarjoavat laskurin asiakkailleen.

Itämerikorttimme ja Åland Index