02 heinäkuuta 2019
Suomi

Ålandsbanken täyttää 100 vuotta

Koncern Aab 100 Ar Bild

Monellakaan 99-vuotiaalla ei ole kädet niin täynnä töitä kuin Ålandsbankenilla oli vuoden 2018 aikana. – Meillä on erittäin pirteä satavuotias, joka on valmis tulevaisuuteen, toteaa toimitusjohtaja Peter Wiklöf.

Satavuotias, joka on valmis tulevaisuuteen

Pankin juhlavuotta on vietetty muutamia kuukausia ja Peter Wiklöf on jo ehtinyt pitää useita satavuotisjuhlapuheita sekä asiakkaille, työntekijöille että lehdistölle. Vaikka hän sovittaakin puheiden näkökulman aina yleisönsä mukaan, punainen lanka pysyy samana: asiakassuhdepankin toiminnan ytimenä on aina henkilökohtainen kohtaaminen.

– Se, että istutaan alas, keskustellaan ja tutustutaan toisiimme ja toistemme tarpeisiin on aina kaiken toimintamme perustana. Meillä henkilökohtaiselle kohtaamiselle on aina annettava aikaa. Se on ensisijainen ero meidän ja suurpankkien välillä. Suurpankit ovat lopettaneet asiakkaidensa kohtaamisen, Wiklöf toteaa.

Digitaalisten ratkaisujen suhteen hän toivottaa tervetulleeksi kaiken teknologian, joka edesauttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa ja tekee arjesta helpomman.

– Teknologia ei saa kuitenkaan koskaan kasvaa muuriksi meidän ja asiakkaidemme välille, emme saa eristää itseämme asiakkaasta. Meidän on sen sijaan jatkettava arvojemme mukaisen pankin kehittämistä. Pankkiimme mahtuvat sekä perinteiset asiakaskohtaamiset että digitaaliset ulottuvuudet.

Liioittelematta voidaan myös todeta, että Ålandsbanken on vakiinnuttanut asemansa ketterien fintech-yritysten edistäjänä. Pankki aloitti jo vuonna 2015 ensimmäisen yhteistyönsä ruotsalaisen Dreamsin kanssa, jonka säästämispalvelu on ollut menestys: vuonna 2018 jo 100 000 ruotsalaista säästi Ålandsbankenissa Dreamsin sovelluksen kautta.

Vuoden 2018 lopulla julkistettiin uusi yhteistyö, tällä kertaa Doconomy-yrityksen kanssa, joka yhdistää kestävän kehityksen palveluja rahoituspalveluihin ja säästämiseen.

– Doconomyn yhdistelmälle ei löydy vastaavaa koko maailmasta. Myös tämä yhteistyöhanke tuntui oikealta, koska säästäminen ja kestävä kehitys ovat lähellä sydäntämme. Yhteistyömme arvoperusta on sama, sanoo Wiklöf.

Wiklöf myöntää avoimesti pitävänsä siitä, että pankki voi toimia trampoliinina uusille haastajille, kuten Dreamsille ja Doconomylle. Tähän oikeastaan kiteytyy myös se, miksi pankin syntymäpäiväkakussa on tänä vuonna sata kynttilää.

– Palvelut ja tekniikka muuttuvat ajan myötä, mutta ihmisen perustarpeet, kuten esimerkiksi turvallisuus, pysyvät samoina. Palveluissamme olemme aina panostaneet läheisiin asiakassuhteisiin, sanoo Wiklöf.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2019 (julkaistu 02.07.2019)
Teksti: Joakim Enegren, kuva: Viktor Fremling

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!