18 marraskuuta 2021
Suomi

Ålandsbanken on tutkitusti Suomen paras Private Banking -toimija

Privatebanking prospera vatten

Nina Laakkonen

Private Banking johtaja, Ålandsbanken Suomi

Ålandsbanken valittiin Suomen parhaaksi Private Banking -toimijaksi Kantar Prosperan 16. marraskuuta julkaistussa Private Banking 2021 Finland -tutkimuksessa. Tutkimuksessa korostui muun muassa asiakkaiden tyytyväisyys Ålandsbankenin henkilökohtaiseen palveluun ja vastuullisten sijoitustuotteiden tarjontaan.

Teemme Ålandsbankenissa päivittäin töitä tarjotaksemme markkinoiden parasta palvelua. Meistä on hienoa, että olemme asiakkaidemme mielestä siinä onnistuneet.

Asiakassuhteemme ovat meille kaikki kaikessa. Varallisuuden hoitaminen parhaalla mahdollisella tavalla vaatii kokonaisvaltaista näkemystä ja asiakkaan tilanteen syvää ymmärrystä, minkä pitkät asiakassuhteemme mahdollistavat. Tämä ilmenee tutkimuksessa siinä, että Ålandsbankenin asiakkaat ovat kaikista halukkaampia suosittelemaan pankkia muille.

”Ålandsbankenin asiakkaat ovat kaikista halukkaampia suosittelemaan pankkia muille”


Suurin muutos viime vuoden tutkimukseen verrattuna oli Investment Management Competence -kategoriassa, jossa nousimme ensimmäiselle sijalle sijalta neljä. Panostuksemme vaihtoehtoisiin sijoitustuotteisiin näkyy ja on hienoa huomata, että asiakkaamme myös arvostavat niitä.

Olemme kasvattaneet omien rahastojemme tarjontaa lanseeraamalla Suomen ensimmäisen tuulivoimaan sijoittavan erikoissijoitusrahaston ja pohjoismaisiin pienyhtiöihin sijoittavan rahaston. Olemme myös tarjonneet asiakkaillemme mahdollisuuden sijoittaa Private Equity-markkinoille, jotka ovat yleensä melko lailla yksittäisten sijoittajien ulottumattomissa. Tämän teimme yhteistyössä globaalin toimijan Neuberger Bermanin kanssa, jolla on vankka kokemus juuri tämänkaltaisista sijoitustuotteista.

Tutkimuksessa kärkisijoille nousi myös asiantuntemuksemme varallisuuden kokonaisvaltaisesta suunnittelusta, johon sisältyy perhejuridiikka, verotus ja sukupolvenvaihdokset. Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntijatiimin, joka räätälöi varainhoidosta ja varallisuuden suunnittelusta muodostuvan kokonaisuuden asiakkaiden tarpeiden mukaan. Ålandsbanken poikkeaa muista perinteisistä varainhoitajista siinä, että tarjoamme pankkina asiakkaillemme tarvittaessa myös rahoitusta.

”Tutkimuksessa kärkisijoille nousi myös asiantuntemuksemme varallisuuden kokonaisvaltaisesta suunnittelusta”

Vastuullisuus on sijoitustoimintamme ytimessä

Vastuullisuusarvosanamme ovat tutkimuksen parhaat ja saimme parhaan sijoituksen kategoriassa eettiset normit. Tämä on luonteva seuraus menestyksekkäästä vastuullisuustyöstämme, josta olemme hyvin ylpeitä.

Vastuullisten sijoitusten kysyntä kasvaa ja asiakkaamme keskittyvät yhä enemmän vastuullisuuteen sijoituksia valitessaan. Olemme iloksemme voineet vastata tähän kysyntään kahden Joutsenmerkityn rahastomme myötä, korkorahasto Ålandsbanken Green Bond ESG ja osakerahasto Ålandsbanken Maailma Osake.

Ålandsbanken Tuulivoima -rahaston lanseerauksen menestys kielii myös kasvaneesta kysynnästä; Rahasto onnistui kolmessa viikossa keräämään merkintöjä noin 60 miljoonan euron edestä.

Rahastoja hallinnoi Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy. Tätä julkaisua on pidettävä markkinointiaineistona. Julkaisun tarkoituksena on antaa yleistä tuotetietoa, ja se voi olla yksi useista lähteistä sijoituspäätöstä varten. Rahastoesite, avaintietoesite sekä muuta lisätietoa on saatavilla maksutta suomeksi ja ruotsiksi osoitteessa www.alandsbanken.fi sekä Ålandsbankenin konttoreissa. Huomaa, että kaikkeen rahastosijoittamiseen liittyy riskejä. Rahaston arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Lisää tietoa

Nina Laakkonen

Private Banking johtaja, Ålandsbanken Suomi