19 maaliskuuta 2021
Suomi

Asiakastarina: Kronqvist Yhtiöt Oy

Cay kronqvist

Kronqvist Yhtiöt panostaa hyvään työilmapiiriin ja ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia.

Kronqvist Yhtiöt Oy -yrityksen toimitusjohtaja Cay Kronqvist on ollut yrittäjä koko työelämänsä. Tärkeä oppi kuluneelta 35 vuodelta on, ettei mikään asia ole pelkästään nousujohteinen.

– Yrittäjyys on hyvin pitkälti kestävyyslaji.

Kronqvist kuvailee yrittäjyyttä erittäin mielenkiintoiseksi. Ulkopuolinen saattaa nähdä vain positiiviset asiat, vaikka hän itse tiedostaa yrittäjän kohtaavan myös vastoinkäymisiä.

– Silloin strategiassa pitää olla oikea fokus, hankalissa tilanteissa ei saa hyytyä.

Pietarsaaressa, Uusikaarlepyyssä ja Vaasassa toimivalla Kronqvist Yhtiöillä on yli 80 työntekijää. Yritys tarjoaa rakennusalan palveluita lähinnä yrityksille.

Vuonna 2020 liikevaihto oli noin 13 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kasvaa strategian mukaisesti.

Jatkuvaa kehitystä

Tärkeä osa sekä kasvua että strategiaa on työntekijöiden hyvinvointi ja viihtyvyys töissä.

– Uskomme kivenkovaan tähän asiaan ja teemme myös määrätietoisesti työtä sen eteen. Haluamme tarjota mielenkiintoisen työilmapiirin.

Cay Kronqvist kehuu yrityksensä yhteishenkeä, ja on erityisen kiitollinen siitä, että henkilökunta viihtyy keskenään myös vapaa-ajalla.

– Se johtaa usein siihen, että he keksivät uusia ideoita.

Hyvän yhteishengen lisäksi Kronqvistille on tärkeää kehittää toimintaa, ja sitä kautta koko yhteiskuntaa. Hän haluaa tietysti tehdä kannattavaa liiketoimintaa, mutta ensisijaisesti hän haluaa tarjota asiakkaille juuri sitä, mitä he tarvitsevat.

– Asiakkaat arvostavat sitä, että he voivat kääntyä meidän puoleemme ja saada juuri toivomansa kokonaispalvelun. Ratkaisemme heidän ongelmiaan.

Ålandsbankenin yksityisasiakkaana hän arvostaa sitä, että myös pankki panostaa henkilökunnan yhteishenkeen.

– Huomaan heidän viihtyvän yhdessä. Se luo positiivisen ilmapiirin, joka puolestaan johtaa todella hyvään asiakaspalveluun. Tässä Ålandsbanken erottuu monesta muusta pankista, Kronqvist sanoo.

Teksti Michaela von Kügelgen Kuva Christoffer Björklund

Tervetuloa pankkiin, joka arvostaa sinua ja ympäristöä!