31 toukokuuta 2018
Suomi

Biovallakumous – jokainen pakkaus ratkaisee

Ostersjoprojektet 2

Itämeriprojektin toinen sija ja 50 000 euron rahoitus meni biohajoavia designpakkauksia valmistavalle Sulapacille. Innovaation juuret ovat Pohjoismaiden metsissä. Yrityksen perustajat Suvi Haimi ja Laura Kyllönen halusivat kehittää kauniin mutta ekologisen pakkauksen, joka syrjäyttäisi ympäristöongelmaksi muodostuneet muovipakkaukset.

Suvi Haimin ja Laura Kyllösen kehittämä Sulapac-innovaatio on yhdistelmä puuta ja biohajoavaa sidosainetta, sekä pohjoismaista designia. Materiaali on jo noteerattu maailman pakkausmarkkinoilla muovin haastajana.

Keksinnön perustana on Haimin ja Kyllösen vuosien tutkimus lääketieteellisten sovellusten ja biomateriaalien parissa. Sulapacin tuotteet ovat täysin biohajoavia, eivätkä ne tuota luontoon joutuessaan haitallista mikromuovia. Samalla ominaisuuksiltaan ja tuotannoltaan ne ovat muovinkaltaisia. Pakkaukset kestävät vettä ja rasvaa, mutta eivät läpäise happea. Sulapac pystyy kilpailemaan kustannuksissa muovin kanssa ja pakkauksilla on edellytyksiä massatuotantoon.

Tällä hetkellä yrityksessä keskitytään myynnin kasvattamiseen. Kansainvälisille markkinoille mennään globaalien brändien kautta. Yhteistyö ensimmäisen asiakkaan Niki Newd-luksuskosmetiikkabrändin kanssa julkistettiin maaliskuussa 2017.

Strategiana on biovallankumous ja tehdä innovaatiosta maailman 800 miljardin euron suuruisia pakkausmarkkinoita dominoiva materiaali.

– Onnistuminen vaatii pioneeriasennetta, raakaa työtä ja uskoa omaan tekemiseen. Motoksi on muodostunut ”Every package makes a difference” – jokainen pakkaus ratkaisee, kiteyttää toimitusjohtaja Suvi Haimi.

Alusta alkaen visiona on ollut tehdä jotakin, joka muuttaisi maailmaa. Merien saastuminen huolestuttaa Sulapacin perustajakaksikkoa.

– Sulapac haluaa lisää näyttöä pakkauksien merihajoavuudesta ja tämä tutkimustyö mahdollistui Itämeriprojektin rahoituksen kautta.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2018 (julkaistu 31.05.2018)

Haluan mielelläni lisää tietoa Itämerikortista