18 lokakuuta 2019
Suomi

Varainhoitajan työ on luottamustyötä

Alandsbanken kari pekka tarko

Ålandsbankenin varainhoitaja Kari-Pekka Tarko, 58, tiesi jo varhain haluavansa pankkialalle. Jääkiekkotuomarointi ja purjehdus maajoukkueessa kulkivat pitkään uran vierellä, mutta nykyisin miehen löytää vapaa-ajalla Alppien laskettelurinteiltä, mökiltä tai golfkentältä.

Varainhoitajan työ on luottamustyötä

Ålandsbankenissa Kari-Pekka Tarko on työskennellyt jo 24 vuotta, Tampereen konttorin käynnistämisestä alkaen. Tuona aikana pankkimaailmassa ja konttoritoiminnassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Henkilökohtaiset ja sukupolvien yli jatkuvat asiakassuhteet ovat kuitenkin aina olleet Ålandsbankenin vahvuus.

Armeijasta pankkiin

Hakeuduin heti armeijan jälkeen pankkiuralle, koska ala on aina kiinnostanut minua. Opiskelin Hankenilla pääaineena rahoitus ja investoinnit. Samalla tein töitä Tampereen aluesäästöpankissa ja työ rahoitusalalla oli luonteva jatko opintojen jälkeen.

Aluesäästöpankki avasi vuonna 1987 kaupungin ensimmäisen sijoitusasioihin keskittyvän konttorin ja siirryin silloin vakituiseen työsuhteeseen sijoitusneuvojaksi. Tämän jälkeen toimin rahamarkkinadiilerinä, kunnes vuonna 1995 Ålandsbanken päätti laajentaa toimintaansa Tampereelle. Ålandsbankenista otettiin yhteyttä ja kysyttiin, kiinnostaisiko minua lähteä perustamaan Tampereen konttoria yhdessä silloisen konttorijohtaja Leena Honkasalo-Lehtisen kanssa. Otin haasteen vastaan.

Luottamus kaiken perustana

Alkuun meitä oli konttorilla vain viisi henkilöä, joten työ oli hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Sittemmin siirryin varainhoidollisiin tehtäviin. Olen aina pitänyt itsenäisestä työstä ja tehtävistä, joissa voin toimia ihmisten kanssa ja palvella asiakkaita suoraan. Pitkien asiakassuhteiden luonti on tärkeää ja tänä päivänä minulla on luotuna hyvä asiakaskunta. Varainhoitajan työ on luottamustyötä. Jos luottamus katoaa, katoavat asiakkaatkin.

Meillä Ålandsbankenissa on toimiva malli, jossa jokaisella Private Banking -asiakkaalla on oman Private Bankerin lisäksi sijoitustiimi vastaamassa varainhoidosta. Työni vaatii, että olen ajan tasalla talouden muutoksista. Maailman talouden seuraaminen on kiinnostavaa.

Mikään ei tule hopeatarjottimella

Urheilutaustani ja vanhempani ovat antaneet hyvät eväät elämään. Urheilussa on pitänyt oppia sekä voittamaan että häviämään oikein. Elämässä pitää tehdä töitä, jos haluaa saavuttaa asioita.

Opiskelu Hankenilla on antanut hyvät työkalut ammattiini. Olen luonteeltani luotettava ja joustava, teen sen minkä lupaan. Tulen myös hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Kilpaurheilutausta heijastuu vapaa-ajassa

Pelasin jääkiekkoa ja junioritasolla saavutimme useamman Suomen mestaruuden. Minusta ei kuitenkaan tullut jääkiekkoilijaa, koska purjehdus vei mukanaan. Purjehdin Suomen maajoukkueessa ja vuonna 1999 oli viimeisin kilpapurjehdukseni. Jääkiekko jatkui tuomaritehtävissä kevääseen 2002 saakka. Yksitoista vuotta tuli täyteen linjatuomarina SM-liigassa ja ura vei minut myös kansainvälisille areenoille.

Liikunta kuuluu vahvasti edelleen elämääni. Käyn vuosittain laskettelureissuilla ja pelailen golfia. Rentoudun matkustamalla. Kesät vietämme kesämökillä Näsijärven rannalla. Vaikka tyttäret ovat jo täysi-ikäisiä, pidämme tiiviisti yhteyttä ja vietämme aikaa yhdessä perheenä.

Mitä haluaisit sanoa Ålandsbankenin asiakkaille?

Haluan kiittää Ålandsbankenin asiakkaita hyvästä yhteistyöstä. Ålandsbanken on ollut sata vuotta tiiviin asiakaspalvelun pankki, joten eiköhän se ole sitä myös seuraavat sata vuotta.

Henkilökohtainen asiakaspalvelu on nykyisenä digiaikana ensiarvoisen tärkeää. Ålandsbankenissa huolehdimme asiakkaidemme varallisuudesta jokaiselle sopivalla riskitasolla.

Tampereen konttorin uusin vahvistus: Matias Jokinen, Senior Private Banker

Olen aina ollut kiinnostunut ympäröivästä maailmasta ja halunnut ymmärtää sitä. Valitsin 2000-luvun alussa taloustieteet, mikä johti pankkiuraan. Kiinnostukseni kohteet
ovat laaja-alaisia ja voisin yhtä hyvin tehdä uraani niin koneyrittäjänä, historioitsijana, kauppiaana kuin puuseppänä. Vapaa-ajallani minut voi löytää niin traktorin ratista kuin
puusepänverstaalta. Urani sijoitusalalla on sisältänyt työskentelyä suuressa Pohjoismaisessa pankissa sekä innovatiivisessa pankkiiriliikkeessä. Olen kasvattanut laaja-alaisen
osaamisen ja yhteistyökumppaniverkoston sijoittamisen ja varainhoidon sektorilta.

Ålandsbankenissa minua kiehtoo ennen kaikkea ihmisläheisyys. Jokaisen asiakkaan tilanne on yksilöllinen ja silloin myös palvelun tulee olla räätälöityä ja henkilökohtaista.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2019
Teksti: Tarja Vilén, kuva: Jetro Stavén
(julkaistu 18.10.2019)

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!