Siirry pääsisältöön
29 lokakuuta 2019
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Abp:n tytäryhtiö Crosskey Banking Solutions Ab Ltd ostaa Model IT Oy:n

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
29.10.2019 klo 9.01

Ålandsbanken Abp:n tytäryhtiö Crosskey Banking Solutions Ab Ltd ostaa Model IT Oy:n

Ålandsbanken Abp:n tytäryhtiö Crosskey Banking Solutions Ab Ltd (Crosskey), jonka toimintana on IT-alustojen kehittäminen ja hallinnointi pankki- ja rahoitusalan toimijoille, on allekirjoittanut sopimuksen suomalaisen ohjelmistoyhtiö Model IT Oy:n (Model IT)
koko osakekannan ostosta.


Helsinkiin sijoittautuneen Model IT:n palveluksessa on 13 henkeä. Yhtiön tuotteita ovat sen kehittämä OneFactor-järjestelmä varainhoitoalan asiakkaille ja cFrame-työkalu vakuutusalan asiakkaille. Model IT:n liikevaihto viimeksi kuluneelta tilivuodelta oli noin 1,8 miljoonaa euroa. Suomen markkinoilla Model IT on ollut menestyksekäs ja sen tuottamia ohjelmistoja ja palveluita käyttävät useat varainhoitoalan ja vakuutusalan yritykset. Crosskey ja Model IT ovat jo usean vuoden ajan toimineet läheisessä yhteistyössä ja hankkineet yhdessä joukon asiakkaita Ruotsin markkinoilta.


Model IT:n osakkeiden myyjinä on lähes yksinomaan yhtiön johto ja tietyt työntekijät. Model IT:n johto ja muut osakkeensa myyneet henkilöt jatkavat yhtiön palveluksessa myös Crosskeyn ostettua yhtiön koko osakekannan.
Osakkeiden oston myötä Crosskey vahvistaa tarjontaansa pankeille, varainhoitoyrityksille, rahastoyhtiöille ja vakuutusyhtiöille. Kaupalla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta Ålandsbanken-konsernin taloudelliseen asemaan tai tulokseen. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Osakekauppa on suunniteltu saatavan päätökseen marraskuun 2019 aikana ja kauppa ei vaadi toteutuakseen viranomaisten käsittelyä tai hyväksyntää.

Lisätietoja:
Thomas Lundberg, Crosskeyn toimitusjohtaja, puhelin +358 40 5913159

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    29.10.2019
    Lataa pdf