Siirry pääsisältöön
22 maaliskuuta 2018
Ålandsbanken Blogi

Ålandsbanken Euro Bond paras korkorahasto Pohjoismaissa jo viitenä vuotena peräkkäin

Ålandsbanken Euro Bond paras korkorahasto Pohjoismaissa jo viitenä vuotena peräkkäin

Ålandsbanken Euro Bond-sijoitusrahasto palkittiin luokkansa parhaana rahastona Lipperin pohjoismaisessa vertailussa viidentenä vuotena peräkkäin. Rahastoalan arvostetut Lipper Fund Awards Nordic 2018 -palkinnot julkistettiin maaliskuussa.

Lipper on johtava kansainvälinen rahastoanalyysien ja -vertailujen tuottaja, joka on osa Thomson Reuters -konsernia. Pohjoismaisessa vertailussa ovat mukana kaikki rahastot, joilla on markkinointilupa jossain Pohjoismaassa.  Lipper Fund Awardsin tarkoitus on palkita yksittäisiä rahastoja ja rahastoyhtiöitä vahvasta pitkäaikaisesta riskikorjatusta ylituotosta suhteessa kilpailijoihin.  Palkinto on tunnustus Ålandsbanken Euro Bond-sijoitusrahaston johdonmukaisesta parhaasta sijoitusmenestyksestä lyhyiden korkorahastojen ryhmässä (Bond Euro – Short Term ). Rahasto voitti palkinnon kaikilla mitatuilla ajanjaksoilla, 3, 5 ja 10 vuotta.

Ålandsbanken Euro Bond on aktiivisesti hoidettu korkorahasto joka sijoittaa valikoituihin korkoinstrumentteihin vallitsevat markkinaolosuhteet tarkkaan huomioonottaen. Rahaston sijoitukset ja aktiiviriski poikkeavat näin ajoittain huomattavasti vertailuindeksistä.

– Varovainen sijoitustyyli, jolla tavoitellaan mahdollisimman tasaista pitkäaikaista tuottoa. Myös vakavaraisten pohjoismaisten yrityslainojen suosiminen rahastossa ovat olleet menestyksen taustatekijöitä, Ålandsbankenin korkotiimistä kommentoidaan.

Lisää tietoa antavat

Jarkko Toivonen, rahastonhoitaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh: 0204 293 723 Jyri Suonpää, ryhmäpäällikkö eur korkorahastot, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh: 0204 293 714