Siirry pääsisältöön
08 joulukuuta 2016
Ålandsbanken Blogi

Ålandsbanken Euro High Yield sai viidennen tähden Morningstarin ratingissa

Korkorahasto Ålandsbanken Euro High Yield on saanut viidennen tähden Morningstarin ratingissa, eli korkein ratingluokka. Tämä on meille vahvistus siitä, että sijoitusfilosofiamme ja Ålandsbankenin tapa hoitaa korkorahastoja toimii.

Merkittävä kontribuutio hyvään tuottokehitykseen on ollut korkea paino pohjoismaisissa yrityslainoissa, jotka ovat olleet varsin resilenttejä viimeaikaiselle volatiliteetille. Kaikissa rahastoissamme on vahva ”Nordic Focus”.

Lyhyen koron rahastolla Ålandsbanken Cash Managerilla ja korkeamman luokituksen yrityslainarahastolla Ålandsbanken Euro Bondilla on myös viisi tähteä Morningstarin ratingluokituksessa.

Ålandsbanken Euro High Yield on korkorahasto, joka sijoittaa euromääräisiin High Yield -luokiteltuihin yrityslainoihin (eli yrityslainoihin, jotka tarjoavat paremmat tuottomahdollisuudet, mutta joilla on myös korkeampi riski, liikkeeseenlaskijoiden luottokelpoisuusluokitusten perusteella). Rahasto noudattaa salkunhoidossaan aktiivista strategiaa, jonka perustana on obligaatioiden harkittu valinta. Normaalissa markkinatilanteessa rahaston tavoitteena on keskimäärin yli vuoden duraatio.

Ålandsbanken Euro High Yield Morningstarissa 

Morningstar rating asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella ja antaa tämän mukaan 1–5 tähteä rahastolle. Jokaisessa Morningstar -luokassa parhaat 10 % saavat viisi tähteä ja heikoin 10 % rahastoista yhden tähden. Rahastojen arviointi tehdään jopa kolmesta aikajaksosta – 3, 5 ja 10 vuotta – joita yhdistetään saadakseen kokonaisarvio. Alle kolme vuotta vanhat rahastot ei ole mukana arvioinnissa. Rating on puolueeton ja perustuu menneeseen tuottoon ja riskiin sekä rahaston voimassa oleviin palkkioihin. Se pohjaa täysin numeroihin eikä edusta Morningstarin näkemystä rahastosta.