Siirry pääsisältöön
02 joulukuuta 2019
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken on allekirjoittanut YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
2.12.2019 kl. 9.00

Ålandsbanken on allekirjoittanut YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet

Luonnollisena jatkona Ålandsbankenin kestävän kehityksen työlle pankki on nyt myös allekirjoittanut YK:n periaatteet vastuullisesta pankkitoiminnasta (UNEP FI) yhdessä 192 muun pankin kanssa. Periaatteet on vahvistettu hiljattain, ja niiden tarkoituksena on ohjata rahoitusalaa toimimaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ja Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti innostamalla yhteistyöhön ja selkeyttämällä rahoitusalan vastuuta kestävän yhteiskunnan luomisessa.

”Pyrimme harjoittamaan toimintaamme pitkäjänteisesti ja kestävästi ottaen huomioon sekä taloudelliset, sosiaaliset että ympäristötekijät. Kestävä kehitys on jo pitkään ollut osana toimintaamme, ja tiedämme, että meillä on vielä paljon tehtävää. Allekirjoittamalla periaatteet vahvistamme edelleen työpanostamme tässä meille kaikille erittäin tärkeässä asiassa”, sanoo Peter Wiklöf, Ålandsbankenin toimitusjohtaja.

Jo vuonna 1997 Ålandsbanken loi luontotilin tukeakseen yhdessä asiakkaidensa kanssa ympäristön tilaa parantavaa toimintaa, erityisesti Itämeren alueella. Vuonna 2010 Ålandsbanken allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UN PRI), jotka yhdessä vastuullisen luotonannon, sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun kanssa muodostavat pankin kestävän kehityksen strategian. Maailman ensimmäinen pankki-indeksi oman ympäristövaikutuksen seuraamiseen, Åland Index, on liitetty kaikkiin maksukortteihin, joita pankki tarjoaa asiakkailleen. Ålandsbanken tarjoaa indeksiä myös muille pankeille ja kannustaa näin jo koko rahoitusalan yhteistyöhön kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Yhteisen kehyksen avulla rahoitusala voi toimia yhdessä ja ottaa aktiivisesti vastuuta edistääkseen positiivisia ja kestäviä muutoksia. Periaatteet on laadittu YK:n ympäristöohjelman alaisen Finance Initiativen ja globaalin rahoitusalan innovatiivisen yhteistyön tuloksena.

Lue lisää YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteista (englanniksi).

Lisätietoja antaa:

Peter Wiklöf, toimitusjohtaja ja konsernijohtaja, Ålandsbanken Abp

Puh: +358 40 512 7505

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    02.12.2019
    Lataa pdf