Siirry pääsisältöön
28 huhtikuuta 2023
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko pohjoismaiden paras lyhyiden yrityslainojen rahasto

Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
28.4.2023 kl. 11.45 EET

Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko pohjoismaiden paras lyhyiden yrityslainojen rahasto

Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko on voittanut arvostetun Refinitiv Lipper Fund Awards -palkinnon parhaana pohjoismaisena lyhyiden yrityslainojen rahastona viimeisen kolmen vuoden periodilla.

Viimeiset kolme vuotta ovat olleet markkinoilla harvinaisen myrskyisää ja volatiilia aikaa. Alkuvuoden 2020 jälkeen on koettu pandemian puhkeaminen ja siitä seuranneet talouksien sulkemiset, inflaation paluu, sota Euroopassa, energiakriisi, nopeat ja aggressiiviset keskuspankkikorkojen nostot sekä niiden seurauksena pitkän matalien ja jopa negatiivisten korkojen aikakauden päättyminen. Rahasto, joka tästä myllerryksestä on selvinnyt kuivin jaloin ja vieläpä luokkansa parhaana, on eittämättä tunnustuksensa ansainnut.

Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko rahasto on käynnistetty 31.12.2004, eli rahastolla on jo miltei 20 vuoden historia ja näyttö tuotoista. Rahastojen keskimääräinen elinikä on vain hieman yli kahdeksan vuotta johtuen esimerkiksi niiden sulkemisista ja fuusioista. Rahaston sijoitustoiminnassa, joka pian siirtyy kolmannelle vuosikymmenelleen ja on vielä tuottanut osuudenomistajilleen keskimäärin 1,56 % vuosituottoa koko toimintansa ajalta, on täytynyt tehdä jotain oikein.

Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko on korkosijoitusrahasto, joka sijoittaa vain euromääräisiin korkoa tuottaviin arvopapereihin, joilla on lyhyt juoksuaika. Pääasialliset sijoituskohteet ovat yrityslainat ja valtionobligaatiot painotettuna vaihtuvakorkoisiin liikkeeseenlaskuihin korkoriskin minimoimiseksi sekä rahamarkkinainstrumentit. Rahasto sopii sijoittajalle, joka hakee rahoilleen talletuksia ja tilisäästämistä tuottavampaa vaihtoehtoa noin 1–2 vuoden aikavälillä.

Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko -rahaston salkunhoitajana on toiminut sen käynnistämisestä lähtien Ålandsbankenin seniori salkunhoitaja KTM Pontus Soramäki. Rahaston koko tuottohistoria on siis saman sijoitusstrategian ja salkunhoitajan pitkäjänteistä tulosta ja työtä.

Refinitiv Lipper on johtava ja riippumaton rahastojen sisällön, analytiikan ja näkemysten arvioitsija maailmanlaajuiselle sijoitusyhteisölle, ja on ollut sitä jo yli 50 vuoden ajan. Sijoittajat käyttävät Refinitiv Lipperin dataa ja havaintoja rahastojen tuottojen ja kehityksen vertailuun, riskien hallintaan, rahastojen due diligence -tarkastukseen, tuotestrategian määrittämiseen ja apuna sopivan sijoitusvaihtoehdon löytämisessä.


Lisää tietoa antavat

Jyri Suonpää, korkojohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh. +358 204 293 714

Pontus Soramäki, salkunhoitaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, puh. +358 204 293 711

  • Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko pohjoismaiden paras lyhyiden yrityslainojen rahasto
    Lehdistötiedotteet
    28.04.2023
    Lataa pdf