Siirry pääsisältöön
10 kesäkuuta 2019
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken pienensi hiilijalanjälkeään yli tavoitteensa – myös kuluttajat ovat noteeranneet pankin vastuullisuustyön

Ålandsbanken Abp Lehdistötiedote 10.6.2019

Ålandsbanken pienensi hiilijalanjälkeään yli tavoitteensa – myös kuluttajat ovat noteeranneet pankin vastuullisuustyön

Ålandsbanken pienensi hiilijalanjälkeään vuonna 2018 noin 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tämä ylitti pankin tavoitteen, joka oli pienentää hiilijalanjälkeä 10 prosenttia. Pankin hiilijalanjälki vuonna 2018 oli 338 500 kiloa.

Suurin hiilijalanjäljen pienentämiseen vaikuttanut tekijä oli työmatkojen päästöjen vähentäminen. Työmatkoista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä pienennettiin noin 19 prosentilla vuoteen 2017 verrattuna.

Lisäksi Ålandsbanken vähensi paperin kulutustaan kolmella prosentilla ja onnistui myös pienentämään kokonaisenergiankulutustaan. Yli 65 % pankin käyttämästä energiasta on uusiutuvaa energiaa. Ålandsbanken kiinnittää erityistä huomiota myös hankintojensa ympäristöjalanjälkeen suosien ympäristösertifikaatin saaneita tuotteita ja toimittajia.

”Vastuullisuus on luonnollinen osa strategiaamme. Sen toteuttaminen vaatii niin johdon kuin työntekijöiden sitoutumista tavoitteisiimme. Halusimme kiinnittää erityistä huomiota matkustuskäytäntöihimme, ja onnistuimme siinä hienosti. Nyt tästä on pidettävä kiinni ja tehtävä muutoksesta pysyvä”, Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf kertoo.

Vastuullisuus on tärkeä asia niin työntekijöille kuin kuluttajille

Ålandsbanken kompensoi hiilijalanjälkeään myös Itämerityönsä kautta. Tähän mennessä Ålandsbanken on tukenut eri organisaatioiden työtä terveemmän Itämeren hyväksi lähes 2 300 000 eurolla. Vuosittain pankki lahjoittaa ympäristötyöhön summan, joka vastaa jopa 0,2 prosenttia kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista.

”Meidän on huolehdittava, että toimintamme on niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin ympäristön kannalta kestävää. Pyrimme kehittämään toimintaamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin peilaten ja mittaamme onnistumistamme vuosittain”, kertoo Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja ja Ålandsbanken Suomen johtaja Anne-Maria Salonius.

Salonius kertoo, että pankin toiminta kestävän kehityksen ja ympäristön hyväksi on tärkeä asia Ålandsbankenin työntekijöille.

Myös kuluttajat ovat panneet merkille Ålandsbankenin pitkään jatkuneen ympäristötyön. Pankki nousi huhtikuussa ensi kertaa Euroopan suurimman vastuullisuustutkimuksen Sustainable Brand Indexin vastuullisten brändien listalle.

”Tämä on meille tärkeä tunnustus siitä, että pitkäjänteinen työmme ympäristön hyväksi ja toimintamme vastuullisuuden jatkuva kehittäminen näkyy entistä vahvemmin kuluttajille”, Salonius iloitsee.

Itämeriprojektin rahoitushaussa jaossa ennätyssumma

Tänä vuonna satavuotisjuhlavuottaan viettävä Ålandsbanken jakaa Itämeriprojektin kautta ennätyssumman, jopa puoli miljoonaa euroa, Itämeren tilaa edistäville hankkeille. Tämän mahdollistaa talletusten kasvu Itämeritileillä.

”Olemme iloisia siitä, että juhlavuosi näkyy Itämeriprojektissa ennätyssummana. Itämeri tarvitsee edelleen kaiken mahdollisen avun sen hyvinvoinnin parantamiseksi”, kertoo Salonius.

Haku Itämeriprojektin rahoitukseen alkaa kesäkuussa. Viime vuonna Itämeriprojekti vastaanotti 128 hakemusta ja rahoitti hankkeita yhteensä 300 000 eurolla.

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius johtaja, Ålandsbanken Suomi p. +358 40 733 1106

Crista Tammela viestintäjohtaja, Ålandsbanken Suomi p. +358 40 646 3501

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    10.06.2019
    Lataa pdf