Siirry pääsisältöön
22 marraskuuta 2018
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken ja fintech-yhtiö Doconomy aloittavat yhteistyön kestävyyteen keskittyvistä rahoituspalveluista.

Ålandsbanken ja vastaperustettu ruotsalainen fintech-yhtiö Doconomy ovat käynnistäneet yhteistyön tarjotakseen asiakkaille alustan, missä asiakas helposti voi käyttää kulutusvoimaansa ilmaston hyväksi ja vaikuttaa muutokseen arjessa.

Doconomy kehittää parhaillaan DO-sovellustaan, mobiilia pankkipalvelua, missä helposti voi seurata hiilijalanjälkeään ja kompensoida sitä sekä sertifioidulla ilmastokompensaatiolla että kestävällä säästämisellä.

”Emme voi jatkaa elämistä ja maapalon resurssien kuluttamista nykyiseen tapaan. Haluamme siirtyä käsitteestä Economy käsitteeseen Doconomy; sen sijaan että suljemme silmämme ilmastonmuutokselle, nostamme sen etusijalle. On aika toimia ja jokainen meistä voi tehdä sen huomioimalla omaa kulutustaan ja kuinka omat rahat voivat tehdä hyvää” sanoo Nathalie Green, Doconomyn toimitusjohtaja.

Yhtiö esittelee myös DO-creditsin, maailman ensimmäisen ostohyvityksen ilmastolle, joka kannustaa kestävyyteen. Ostohyvityksen asiakas saa alustaan liittyneeltä kaupalta ja käyttää sen ilmastokompensaatioon lisäkulutuksen sijaan. DO-credits luo uudenlaisen suhteen tavaramerkin ja kuluttajan välille, joka perustuu yhteiseen vastuuseen ja kestäviin valintoihin. Muutamat tavaramerkit ovat päättäneet liittyä alustaan jo ennen lanseerausta.

”Kestävyysasiat osallistavat tänä päivänä hyvin monia, mutta harva tietää miten tulisi toimia suurimman hyödyn saavuttamiseksi. Tähän Doconomy haluaa tarjota ratkaisun.  Ålandsbanken ja Doconomyn taustalla olevat henkilöt jakavat saman arvomaailman ja siksi tuntuu luonnolliselta tukea Doconomya niillä rahoituspalveluilla, joita he tarvitsevat uuteen mobiiliin alustaansa”, sanoo Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf.

DO-sovellus on kytketty Ålandsbankenin tunnustusta saaneeseen Åland Index-laskentajärjestelmään. Åland Index lanseerattiin kesällä 2016 yhdessä palkitun ostosten hiilijalanjälkeä mittaavan Itämerikortin kanssa. Ålandsbanken tarjoaa Åland Indexin muille pankeille ja toimijoille, jotka haluavat olla mukana vaikuttamassa ilmastonmuutokseen.

Ålandsbanken on myös sijoittanut Doconomy-yhtiöön ja toimii sen vähemmistöomistajana.

Doconomy lanseeraa toimintansa Ruotsissa sopivasti juuri ennen Blach Friday -kulutuspäivää, vastalauseena vallitsevalle kulutusvimmalle.

Lisätietoja antaa:

Peter Wiklöf, toimitusjohtaja Ålandsbanken, Puh +358 40 512 75 05 peter.wiklof@alandsbanken.fi

Nathalie Green, toimitusjohtaja Doconomy, Puh: +46 70 606 93 05 Nathalie.green@doconomy.com

Ålandsbanken

Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919, ja se on ollut listattuna Helsingin pörssissä vuodesta 1942 asti. Ålandsbanken luo arvoa henkilökohtaista palvelua arvostaville yksityis- ja yritysasiakkaille tarjoamalla suuren pankin palvelutarjonnan sekä pienen pankin huolenpidon ja terveen järjenkäytön. Konsernin taseen loppusumma on 5,6 miljardia euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee noin 700 henkilöä Ahvenanmaan, Manner-Suomen ja Ruotsin konttoreissa. www.alandsbanken.fi

Doconomy

Doconomy AB perustettiin 2018 ja on sekä fintech-alan startup-yritys että filosofia siitä, miten me ihmiset ohjaamalla varojamme voimme aikaansaada muutoksen ja vaikuttaa positiivisesti ilmastomuutokseen. Doconomyn visio on mahdollistaa kestävä elämäntapa kaikille tarjoamalla yksinkertaisia mobiilipankkipalveluita, jotka muuttavat käyttäytymistä, ohjaavat pääomaa ja palkitsevat kehitystä kohti kestävämpää kulutusta.  

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    22.11.2018
    Lataa pdf