Siirry pääsisältöön
21 joulukuuta 2020
Lehdistötiedotteet

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto ostaa Murtomäen tuulivoimahankkeen YIT:ltä

Vindkraft fond skog land investering

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy
Lehdistötiedote
21.12.2020 klo 10:00

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto ostaa Murtomäen tuulivoimahankkeen YIT:ltä

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto on ostanut Murtomäen tuulivoimapuiston hankeoikeudet YIT:ltä, joka on vastannut hankkeen kehityksestä. Osapuolet sopivat samalla Murtomäen tuulivoimapuiston infrastruktuurin urakoinnista sekä rakennuttamispalvelusta, jotka YIT toimittaa ostajalle. Murtomäen tuulivoimapuisto sijaitsee Pyhäjärven kaupungissa Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Hanke käsittää 15 tuulivoimalaa ja mahdollistaa kokonaisteholtaan noin 90 MW:n tuotantokapasiteetin. Hanke myydään luvituksellisesti valmiina.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto on joulukuussa 2020 toimintansa aloittava erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa pääasiassa Pohjoismaisiin luvitettuihin ja rakennusvalmiisiin tai jo toiminnassa oleviin tuulivoimapuistoihin. Rahasto on jatkumoa Ålandsbankenin vahvalle ympäristöpainotukselle, mistä aiempia esimerkkejä ovat mm. vuonna 2014 lanseerattu Itämeriprojekti, vuonna 2016 esitelty maksukorttitapahtumiin perustuva hiilijalanjälkilaskuri Åland Index ja vuonna 2019 lanseerattu ensimmäinen suomalainen Joutsenmerkitty korkorahasto Ålandsbanken Green Bond ESG.

”Juuri lanseeratulle tuulivoimarahastolle on ollut kysyntää Suomessa, joka näkyy myös kiinnostuksena rahastoon. Murtomäen tuulipuisto on rahaston ensimmäinen investointi ja sopii strategiaamme erinomaisesti. Ålandsbankenin rahastoilla ja YIT:llä on pitkä ja menestyksekäs yhteinen historia ja tässäkin projektissa neuvottelut ovat sujuneet rakentavassa hengessä. Tästä on hyvä jatkaa rahaston kehittämistä eteenpäin”, kertoo Ålandsbanken Rahastoyhtiön sijoitusjohtaja Juha Känkänen.

Kehityksen alla muita tuulivoimahankkeita YIT:llä on noin 100 tuulivoimalan verran. Tuulivoiman kehittäminen on tärkeä osa työssä kohti YIT:n pitkän aikavälin ilmastotavoitteita.

”Hanke tukee vahvasti ilmastotavoitteitamme, sillä Murtomäen tuulipuisto tuottaa vuosittain noin 15 000 omakotitalon kulutuksen verran uusiutuvaa kotimaista sähköä. Hankkeella on myös merkittävä positiivinen taloudellinen vaikutus Pyhäjärven kaupungille rakentamis- ja tuotantoaikana. Hanke jatkaa pitkäaikaista yhteistyötämme Ålandsbankenin kanssa”, sanoo YIT:n Infraprojektit-segmentin vetäjä Harri Kailasalo.

Lisätietoja antavat:

Juha Känkänen, Sijoitusjohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö, puh. 040 348 5340, juha.kankanen@alandsbanken.fi

Tom Pettersson, Toimitusjohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö, puh. 040 733 1119, tom.pettersson@alandsbanken.fi


  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    21.12.2020
    Lataa pdf