Siirry pääsisältöön
21 marraskuuta 2016
Ålandsbanken Blogi

Ålandsbankenin Itämeriprojekti sai ennätyksellisen monta hakemusta ja nyt kaivataan yleisön apua

Ålandsbanken Abp Tiedote 21.11.2016

Ålandsbankenin Itämeriprojekti sai ennätyksellisen monta hakemusta ja nyt kaivataan yleisön apua

Ålandsbankenin Itämeriprojekti vastaanotti tänä vuonna huimat 140 hyvää hakemusta Itämeren hyväksi. Hakemusten joukosta tuomaristo on tänä vuonna valinnut jatkoon 14 hanketta, jotka etenevät yleisöäänestykseen.

- Mukaan mahtui todella paljon hyviä ja toisistaan poikkeavia projekteja, mikä teki karsintatyöstä erityisen haastavaa, kertoo Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja, Ålandsbankenin Suomen liiketoimintajohtaja Anne-Maria Salonius.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista merialueista. Tiheän asutuksen ympäröimä meri on yhteydessä valtameriin vain kapeiden salmien kautta, minkä takia päästöt jäävät mereen pitkäksi aikaa. Kaikki lajit elävät Itämeren murtovedessä sietokykynsä äärirajoilla. Muutoksen aikaansaaminen vaatii työtä, kaukonäköisyyttä ja uusia ratkaisuja.

- Pahimmat ongelmat ovat rehevöityminen ja haitallisten aineiden kertyminen Itämeren eliöstöön. Nyt kumpaankin näihin tärkeimmiksi lukeutuviin ryhmiin tuli hyviä hakemuksia, kertoo Itämeriprojektin tuomariston jäsen ja Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila.

Tuomariston ajatuksia tämän vuoden hakemuksista: https://vimeo.com/191787321/da5875c374

Omaa suosikkiaan voi käydä äänestämässä 16.12.2016 asti osoitteessa http://www.balticseaproject.org/fi/projektit

Tuomaristo valitsee eniten ääniä saaneista projekteista lopulliset voittajat, joille on luvassa jopa 400 000 euron rahoitus tai asiantuntijatukea Itämeren suojeluprojektille.

Itämeriprojektin avulla Ålandsbanken haluaa kannustaa niin yrityksiä, kouluja kuin yksityishenkilöitä kantamaan kortensa kekoon Itämeren hyväksi. Ålandsbanken on vuodesta 1997 lähtien lahjoittanut yli

1 300 000 euroa erilaisiin ympäristöhankkeisiin. Viime vuonna hakemuksia tuli lähes 100, joista 9 hanketta saivat jakaa 113 000 euroa. Viime vuonna rahoituksen saaneet projektit ovat jo saaneet paljon aikaiseksi, tässä muutama esimerkki:

Täktominlahden ennallistaminen 

Mekaaninen eliönesto 

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius, liiketoimintajohtaja Suomi

Puh. 040 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi