Siirry pääsisältöön
27 marraskuuta 2018
Lehdistötiedotteet

Itämeriprojektin yleisöäänestys käynnistyy jälleen – mukana yksitoista loistavaa hanketta

Ålandsbankenin Itämeriprojekti vastaanotti tänä vuonna yhteensä 128 rahoitushakemusta projekteilta, joiden tavoitteena on parantaa Itämeren tilaa. Hakemusten joukosta tuomaristo on valinnut 11 parasta 28. marraskuuta alkavaan yleisöäänestykseen.

Itämeriprojektin tuomaristo oli tänä vuonna jälleen tiukan paikan edessä, kun suuren hakemusmäärän joukosta oli aika valita parhaat yleisöäänestykseen. Viime vuonna hakemuksissa korostui huoli merten muoviroskasta, ja suurimman rahoituspotin saikin lopulta Clewat Oy:n kehittämä muoviroskan keruulaite. Muoviroskan vähentämiseen liittyvät hankkeet olivat vahvasti edustettuina myös tänä vuonna, mutta muovin rinnalle on noussut myös muita tärkeitä teemoja aina hiilidioksidipäästöjen suitsimisesta ruokahävikin vähentämiseen.

- Saimme tänä vuonna runsaasti hienoja hakemuksia, ja oli ilahduttavaa nähdä, kuinka paljon erilaisia ideoita Itämeren tilan parantamiseksi hankkeissa esiteltiin, toteaa Anne-Maria Salonius, Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja.

- Loimme Itämeriprojektin rahoittaaksemme ja tukeaksemme hankkeita, joiden tavoitteena on terveempi Itämeri. On hienoa huomata, että hyviä hakemuksia tulee paljon joka vuosi – Itämeren suojelu on ihmisille tärkeää, Salonius jatkaa.

Itämeriprojekti on luonnollinen jatkumo Ålandsbankenin määrätietoiselle ympäristötyölle. Ålandsbanken on jo vuodesta 1997 saakka rahoittanut hankkeita, jotka edistävät ympäristönsuojelua, ja tähän mennessä pankki on lahjoittanut ympäristöprojekteille jo lähes kaksi miljoonaa euroa. Itämeriprojektin avulla Ålandsbanken kannustaa myös muita organisaatioita toimimaan ympäristön hyväksi. Vuosittain pankki lahjoittaa ympäristötyöhön summan, joka vastaa jopa 0,2 prosenttia kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista. Tänä vuonna jaossa jopa 360 000 euroa.

Mikä on sinun suosikkisi?

Tämän vuoden finalistien esittelyt ovat nyt luettavissa Itämeriprojektin nettisivuilla, joilta löytyy myös äänestyslomake. Äänestämällä omaa suosikkiasi voit konkreettisesti vaikuttaa siihen, millaisten hankkeiden joukosta tuomaristo valitsee rahoitusta saavat projektit. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä keränneistä hankkeista tuomaristo valitsee lopulliset voittajat. Keväällä 2019 tulemme järjestämään tilaisuuden, jossa parhaat hankkeet esitellään ja palkitaan.

Tutustu finalisteihin ja äänestä omaa suosikkiasi 28.12.2018 mennessä osoitteessa www.balticseaproject.org/fi/pr...

 

Lisätietoa:

Ålandsbanken Abp: Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, puhelin +358 40 733 1106.

  • Ålandsbanken Abp
    Lehdistötiedotteet
    27.11.2018
    Lataa pdf