18 helmikuuta 2019
Suomi

Ota mobiilipankki haltuun

Ålandsbanken Mobilbanken

Suurin osa käyttää Mobiilipankkia vain laskujen maksuun ja saldon tarkistukseen, vaikka palvelu tarjoaa niin paljon enemmän. Kokosimme yhteen kahdeksan hyödyllistä Mobiilipankin ominaisuutta, jotka helpottavat takuuvarmasti arkeasi ja nopeuttavat pankkiasiointiasi sekä kaksi piakkoin lanseerattavaa toimintoa.

8 hyödyllistä ominaisuutta helpottamaan arkeasi


1. Seuraa ympäristövaikutuksiasi

Kaikki asiakkaat, jotka tekevät ostoksia Ålandsbankenin Itämerikortilla, voivat myös nähdä, minkälaisia ympäristövaikutuksia omalla ostokäyttäytymisellä on. Laskentajärjestelmä Åland Indexin avulla näet jokaisen korttiostoken hiilijalanjäljen. Se puolestaan antaa sinulle mahdollisuuden seurata omaa ympäristövaikutustasi ajan kuluessa. Voit myös verrata omaa hiilijalanjälkeäsi muiden jalanjälkeen. Tämän perusteella voit muuttaa kulumustottumuksiasi ja tukea ympäristönsuojelua. 

Löydät toiminnon, kun kirjaudut Mobiilipankkiin ja valitset päävalikosta kohdan “Ympäristövaikutuksesi”.

2. Tarkastele varallisuuttasi

Kerää kaikki varallisuutesi ja velkasi yhteen Mobiilipankin varallisuusprofiiliin. Tämän palvelun avulla saat selkeän kokonaiskuvan nettovarallisuudestasi ja rahatilanteestasi. Voit lisätä profiiliin myös Ålandsbankenin ulkopuolisia varoja ja velkoja, kuten auton, veneen ja säästösi jossakin muussa pankissa. 

Löydät toiminnon, kun kirjaudut Mobiilipankkiin ja perusnäkymässä pyyhkäiset näyttöä vasemmalle.

3. Saldon pikatarkistus

Mobiilipankissa voit tarkistaa tilisi saldon nopeasti, ilman että edes kirjaudut sisään. Valitset itse minkä tilin pikasaldon näet. 

Löydät toiminnon, kun kirjautumissivu avautuu ja painat valikkopainiketta vasemmassa yläkulmassa, tulee tilin saldo näkyviin yläkulmaan.

4. Maksa helpommin

Mobiilipankista löytyy myös viiva- ja QR-koodien skanneri, joka helpottaa ja nopeuttaa laskujen maksamista. 

Löydät toiminnon, kun kirjaudut Mobiilipankkiin ja valitset päävalikosta kohdan ”Maksut”.

5. Hyödynnä ilmoituksia

Sallimalla ilmoitukset Mobiilipankissa, saat tiedon aina, kun olet saanut uuden e-laskun tai asiakasvastaavasi on lähettänyt sinulle uuden viestin. Lisäämme jatkuvasti ilmoitusten tarjontaa. Seuraavana vuorossa on ilmoitus tehdystä korttiostosta. Vinkki! Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa Mobiilipankkiin, avautuu näytölle ponnahdusikkuna, jossa kysytään hyväksytkö ilmoitukset. Vastaamalla kyllä, aktivoit ilmoitukset. Jos olet vastannut jo aiemmin ei, saa ilmoitukset päälle siirtymällä asetuksiin ja aktivoimalla toiminnon napin painalluksella.

6. Kirjaudu sisään kätevästi

Ota käyttöösi myös Ålandsbanken e-ID jolla voit sekä kirjautua sisään että vahvistaa toimeksiantoja Mobiilipankissa ja Internetkonttorissa sormenjäljelläsi. Et tarvitse tunnuslukutaulukkoasi yhtä usein (mutta säästäthän sen silti - tarvitset sitä esimerkiksi vaihtaessasi puhelimen). 

Löydät ominaisuuden “Ota e-ID käyttöön” otsikon ”e-ID” alla, kun olet kirjautunut sisään Mobiilipankkiin.

7. Ostoksia turvallisesti

Aseta kortteihisi käyttörajoitukset ja valitse ostojen sekä noston enimmäissummat. Asettaessasi korttiisi maantieteellisen rajoituksen, suojaat korttiasi korttipetoksilta. Suunnatessasi ulkomaille, voit muuttaa Mobiilipankissa turvarajoja ja aluekohtaisia rajoituksia. 

Löydät toiminnon, kun kirjaudut Mobiilipankkiin ja valitset päävalikosta kohdan ”Kortit”.

8. Ota yhteyttä

Mobillipankin kautta saat helposti yhteyden Asiakaspalveluun tai asiakasvastaavaasi. Löydät myös puhelinluettelon, jossa on kaikki tarvitsemasi Ålandsbankenin yhteystiedot. 

Löydät toiminnon, kun kirjaudut Mobiilipankkiin ja valitset päävalikosta kohdan ”Yhteydenotto”.

Mobiilipankin kaksi uutta palvelua:

1. Ilmoitus korttiostosta. Kun maksukortillasi tehdään uusi ostos, saat siitä ilmoituksen matkapuhelimeesi. Ilmoituksessa näkyvät summa ja ostospaikka. Toiminto pitää sinut tietoisena korttitapahtumistasi.

2. Edut ja elämykset. Private- tai Premium Banking -asiakkaanamme löydät nyt Mobiilipankistamme yhteistyökumppaniemme tarjoamat edut. Voit myös lukea lisää korttivakuutuksistamme, tai ottaa yhteyttä Concierge Serviceen, Identiteettivarkauden tukeen, Web Cleanupiin tai StopServiceen.

Näin otat käyttöön Ålandsbankenin Mobiilipankin:

1. Hae ”Ålandsbanken Finland” App Store- tai Google Play-sovelluskaupasta. Lataa sovellus vain näistä sovelluskaupoista.

2. Valitse ja asenna sovellus. Saatat tarvita salasanasi sovelluskauppaan.

3. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja tunnusluku tunnuslukutaulukostasi. Kun olet kirjautunut sisään Mobiilipankiin, suosittelemme, että aktivoit Ålandsbanken e-ID:n.

Älä epäröi ottaa yhteyttä Ålandsbankenin asiakaspalveluun tai asiakasvastaavaasi, jos sinulla on kysymyksiä tai palautetta Mobiilipankistamme!

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 2/2018 (julkaistu 18.2.2019)
Teksti: Anders Carlén

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!